El diputat de Cultura, Cèsar August Asencio, ha inaugurat aquest matí en el Palau Provincial una exposició composta per 25 obres de l’artista Pedro Muiño. Sota el títol ‘Dels silencis’, la mostra recull una completa selecció de la seua extensa producció, elaborada amb diferents tècniques, que es podrà visitar fins el pròxim dia 9 de març.

Asencio ha posat l’accent en la qualitat de les peces i la seua originalitat. “Com a institució provincial volem posar en valor i a l’abast de tots els ciutadans les obres dels nostres creadors. Aquesta mostra ha sigut tot un descobriment per la qualitat extraordinària del treball de Muiño i la seua tècnica tan particular. Es tracta d’una col·lecció feta amb una habilitat extraordinària i amb un estil diferent que sorprendrà els visitants”.

La proposta, comisariada per José Luis Antequera, doctor en Història de l’Art i membre de l’Associació Internacional de Crítics d’Art (AICA), ofereix una interessant visió del treball realitzat pel Muiño durant l’última dècada. Es tracta d’un conjunt de sèries amb origen en altres col·leccions anteriors realitzades per l’autor que mai han vist la llum. L’exposició es podrà visitar en el Palau Provincial de dilluns a dissabte d’11.00 a 13.00 i de 17.30 a 20 hores.

Natural de Irixoa, Muiño va desenvolupar a la Corunya la seua vocació pictòrica i en els anys huitanta va tindre una participació molt activa en moviments, exposicions i altres activitats. A més, va ser un dels fundadors del col·lectiu ‘Gruporzan’ i, després de passar per Huelva i Catalunya, es va establir a Alacant fa més de vint anys. Compte en el seu haver-hi amb quaranta exposicions individuals i ha participat en diverses mostres internacionals als EUA, Bèlgica, França o Portugal, entre altres països. A més, la seua obra roman exposada en destacades sales de tot el món.