La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elda, en col·laboració amb la Xarxa d’Universitats Valencianes per al foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació (RUVID) i el finançament de la Diputació Provincial d’Alacant, ha organitzat una jornada de diàleg en el qual sota el nom de ‘Dones Científiques’, s’abordarà el paper de la dona en la ciència.

El diàleg tindrà lloc el dijous 11 d’abril, a partir de les 19.00 hores, a la Casa Gran del Jardí de la Música. Participaran en la jornada Juana Fernández López, Xaro Soler Escrivà i Maria Josep Picó.

Juana Fernández és llicenciada en Veterinària per la Universitat de Múrcia, màster en Ciència i Enginyeria d’Aliments per la Universitat Politècnica de València i doctora en Veterinària per la Universitat de Múrcia. Actualment ocupa una plaça de Catedràtica d’Universitat en la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH), adscrita al Departament de Tecnologia Agroalimentària a l’Escola Politècnica Superior d’Oriola. Pertany al grup d’investigació d’Industrialització de Productes d’Origen Animal de la UMH.

Xaro Soler Escrivà és llicenciada en Ciències Matemàtiques per la Universitat de València i doctora en Matemàtiques per la Universitat Pública de Navarra. Actualment és professora titular del Departament de Matemàtiques de la Universitat d’Alacant.

MARIA Josep Picó Garcés és doctora en Comunicació per la Universitat de València i llicenciada en Periodisme per la Universitat Cardenal Herrera CEU. Està especialitzada al mig ambient i divulgació científica i és Premi Nacional de Periodisme Ambiental 2005, atorgat pel Ministeri de Medi Ambient. En l’actualitat, compagina la seua labor com a periodista especialitzada en la UCC + i del Servei de Comunicació i Publicacions de la Universitat Jaume I (UJI) amb la docència universitària. És professora associada en el Departament de Ciències de la Comunicació de l’UJI.