Amb la inauguració de l’exposició “Les nostres iaies, la memòria de la ciutat” l’IES Cayeteno Sempere ha iniciat aquest matí la commemoració del seu XXV aniversari, que també contempla, entre altres activitats, taules redones, tallers i un concert solidari el dia 5 d’abril.

L’acte inaugural en un saló d’actes del centre replet d’alumnes, professors i familiars ha comptat amb la presència d’algunes de les protagonistes i amb l’alcalde d’Elx, Carlos González, qui va estar acompanyat en la taula per Vicente Díaz, professor del centre; Sofia Rojo, vicedirectora; Miguel Ángel Ferrández, director; Ascensión Alted, professora; i Miguel Ors, professor de Periodisme i director de la càtedra Pedro Ibarra de la Universitat Miguel Hernández (UMH).

L’exposició està oberta en l’hall del centre i consta de 60 panells amb biografies d’àvies dels alumnes, una selecció d’un total de 300. En el treball han participat uns 400 estudiants, que han recollit dades i testimoniatges de les seues àvies, des d’Elx fins a Lituània, l’Argentina, Andalusia o Castella-la Manxa.

L’alcalde de la ciutat ha enaltit el treball que han realitzat els alumnes en posar en relleu “el paper crucial que han tingut les àvies en les famílies i en la construcció de la societat”.

Amb aquesta activitat s’aconsegueix la recuperació de la memòria, sobretot davant la celebració del 8 de març, i també perquè els néts i nétes siguen conscients del que ha suposat la vida de les àvies per a acostar generacions”, ha destacat Carlos González.

Vicente Díaz ha explicat que “en aquest treball no solament hem volgut posar en valor la importància de ser dona en uns temps difícils sinó també retre homenatge als qui amb el seu callat esforç i sacrifici van lluitar intrèpidament per tirar avant a les seues famílies”.

Miguel Ors, per part seua, ha comentat que “hui l’Institut Cayetano Sempere s’ha convertit en un centre de recuperació de la memòria” i Sofia Rojo ha destacat sobre les àvies que “sense els vostres esforços i renúncies no hagueren sigut possible les grans gestes de les persones que sí que passen a la història”.

El director del centre ha agraït a tot el personal la seua col·laboració per a fer possible aquesta exposició i quatre alumnes, en nom dels seus companys, han destacat l’emoció que van sentir en recuperar la història de cadascuna de les seues àvies perquè “elles ens van ensenyar que cal lluitar i no rendir-se mai”.

Programa d’actes de l’aniversari facilitat pel centre:

Enguany es compleixen 25 anys de la creació del nostre institut i per a commemorar-lo al llarg d’aquest curs acadèmic estem duent a terme les següents activitats:

• Concurs del logo i dibuix commemoratiu.

• Exposició “Les nostres àvies, la memòria de la ciutat” en col·laboració amb la Càtedra Pedro Ibarra de la UMH. 6 de març a les 13 hores.

• Jornada d’exposicions (15 d’abril) del Projecte DEIXA’M QUE ET COMPTE: 25

• ANIVERSARI.

• Concerte el dia 5 d’abril a la sala “El Bailongo” en benefici de AMACMEC.
• Clausura dels actes.

Ens complau convidar a totes les persones que tinguen o hagen tingut vinculació amb l’IES CAYETANO SEMPERE a la clausura dels actes del 25 aniversari del nostre institut, que tindrà lloc el dijous 11 d’abril de 2019 en el Centre de Congressos Ciutat d’Elx.

Programa del dia 11:

• 17:00h.-Trobada en l’hall de l’institut i passeig per les instal·lacions del centre.

• 18.30h.-Actuació de l’Escolania del Misterien el Centre de Congressos.

• 19.00h.-Taula redona amb antics alumnes/as i professors/as “La nostra experiència en el sistema educatiu”. Centre de Congressos.

• 20.30h.-Lunch de convivència. Centre de Congressos.