El Fondo compta ja amb el nou observatori d’ocells sota el nom de ‘Bassa llarguera’. “Un recurs més per als visitants que cada any acudeixen a aquest parc natural amb la finalitat de gaudir d’aquest espai d’alt valor ecològic que forma part d’Elx”, així ho ha assenyalat la regidora de Medi Ambient, Esther Díez, acompanyada del president de la Junta Rectora, Vicent Sansano, el director del parc natural, Francisco Martínez, i la regidora de Medi Ambient de Crevillent, Estefanía Salinas, en la inauguració de la instal·lació.

Díez ha manifestat la voluntat de l’Ajuntament de continuar treballant de manera coordinada amb la Conselleria de Medi Ambient per a acostar i facilitar l’entrada al parc als il·licitans i il·licitanes. “La idea és que la ruta connecte amb l’entorn del Museu de Puçol que permeta que tota la part Aquest del paratge tinga l’accés des d’aquest punt. Per tant, de cara al pròxim any posarem en marxa una ruta que comence pel terme municipal d’Elx per a fer més accessible aquest entorn als ciutadans ja que actualment l’accés es troba en el costat oposat. A més, intentarem instal·lar algun altre observatori que permeta posar en valor la biodiversitat que existeix”, ha destacat l’edil.

Díez ha incidit en què “el que busquem és promoure aquesta joia de la naturalesa perquè la ciutadania il·licitana la conega”.

El director del parc, per part seua, ha explicat que durant tot l’any es fan diversos treballs en el paratge. A més de tasques de conservació també es realitzen d’ús públic. L’estructura de fusta ha sigut instal·lada per la brigada, composta per quatre empleats, i permet observar i fotografiar a algunes espècies d’ocells com a flamencs, entre altres, que allí habiten. “Des d’aquest observatori podem veure a simple vista la quantitat d’exemplars d’ocells aquàtics de la zona” ha afegit l’edil.

Segons ha explicat la regidora el Consistori té un paper fonamental per a la preservació del Fondo a través de l’estratègia de desenvolupament sostenible ‘Elx2030’, amb la qual es porta treballant des de fa anys. “El parc es caracteritza, a part de per el seu valor històric i turístic, pel valor natural de primer ordre que tenim la sort de posseir en nostre acabe municipal”, ha subratllat la regidora.

Quant a les activitats i visites, l’edil ha assenyalat que continuaran amb normalitat malgrat la pandèmia de la covid-19. El parc natural està obert en horari de visites de 9 a 14 hores (dimarts, dijous i divendres) i de 9 a 12.30 hores (dimecres, dissabte i diumenge).

Per part seua, Sansano ha recalcat que “amb aquest observatori completarem les rutes verda i blava i esperem que molt prompte amb l’ajuda de l’Ajuntament puguem continuar fins a arribar a la zona del Vessador i connectar així amb el Museu de Puçol”.