El Museu del Mar de Santa Pola acull el 13 d’abril es nova exposició, “Anamnesi: passat vs present”, la inauguració del qual serà aqueix mateix dia, a les 19.30 hores. Fins al 26 de maig es podrà visitar a les Sales Grogues del Museu del Mar.

Ángel Castaño, autor d’aquesta exposició, explica que “Anamnesi és l’acció de representar-se en la memòria un record, la ment actua tamisant la realitat passada, per a després projectar-la en el present fragmentada, abstreta i desenfocada; enterrem o oblidem els episodis no desitjats.” Com el mateix explica, aquest projecte sorgeix “a partir d’una fotografia de la meua rebesàvia retrobada a la casa familiar, juntament amb altres fotografies, objectes i mobles. Va aparéixer en el fons d’un armari, embolicada amb un llençol blanc. Aquest esdeveniment va desencadenar una sèrie de records normalment vedats a la simple rememoració sistemàtica..”

Castaño treballa amb diferents recursos formals, per a això recorre a l’evocació del record portant-lo al present a través de la transformació mental, desencadenada per estímuls sensorials. L’exposició està formada per sèries conformades sempre per cinc obres, tantes com sentits són els desencadenants dels records.