L’Ajuntament de Villena i la Seu Universitària de la UA van organitzar aquesta setmana la presentació d’un llibre sobre el Patrimoni Barroc a Villena com a homenatge al professor Inocencio Galindo.

El llibre “La Villena de Torreblanca, García Hidalgo i el Doctor Cerdán” en el qual es posa de manifest la vida diària a Villena durant els segles XVII i XVIII està basat en els simposiums realitzats a Villena durant els anys 2011 i 2012.

Aquests simposiums organitzats per Ginés Pardo i Inocencio Galindo continuaven el treball sobre el patrimoni Renaixentista en la ciutat organitzats durant els dos anys anteriors. A causa de la sobtada mort de Galindo en 2012 ha sigut complicat recopilar tot el treball del que fóra professor de Pintura en la Universitat de València i que havia editat sobre aquest període de la història a Villena.

L’edició del llibre ha sigut possible gràcies a l’Associació Amics del Castillo Príncep Don Joan Manuel i la Universitat d’Alacant amb els quals han col·laborat diverses empreses i col·lectius socials. “Ginés Pardo i Inocencio Galindo van iniciar un plantejament sobre com acostar la història de la nostra ciutat a la població en el que alguns han volgut cridar El Segle d’Or de Villena”, ha assenyalat l’Alcalde.

El llibre va ser presentat pel Professor d’Història Medieval de la Universitat de València, Manuel Ruzafa. “Volem que l’edició i presentació d’aquest llibre siga un homenatge a Inocencio Galindo”, ha indicat Laura Hernández, de l’associació Príncep Don Joan Manuel.

La presentació coincideix amb el sisè aniversari de Galindo, expert en Genealogia i Heràldica el qual va donar a conèixer a la ciutadania la figura del pintor villenense Antonio García Hidalgo qui anara pintor de la Cort de Carlos II i Felipe V. Inocencio Galindo és a més el responsable de l’actual escut heràldic de la ciutat de Villena en el qual es combinen diferents elements històrics.