El regidor de patrimoni històric, Rafael Almagro, ha informat de la represa de les obres de consolidació i rehabilitació de la lona del mur annexa a la torre Taifal del Castell d’Oriola.

Les obres van ser interrompudes per l’abast de les mesures decesades pel govern de la nació i que va començar el 14 de març després de la declaració de l’estat d’alarma en tot el territori espanyol per la crisi sanitària derivada del Covid-19.

Almagro va recordar que «es tracta d’una acció d’emergència a causa del mal estat de conservació d’aquesta zona i del perill que suposa per a les persones».

Aquestes obres sumen un pressupost total de 127.083,93 euros (IVA inclòs) i han estat adjudicades al Mercantil ARPA Patrimonio S.L. Després de la consolidació i restauració de la torre Taifal, aquestes actuacions es van iniciar sobre el llenç del mur annexat en el tram de la torre cap a la ciutat amb l’objectiu d’evitar la degradació i salvaguardar aquest important patrimoni històric i cultural.

«Amb la realització d’aquestes obres volem consolidar les ruïnes del castell, protegir-les i considerar tot l’entorn com un parc arqueològic visitable a Oriola», ha assegurat l’edifici.