El Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi compleix 30 anys i per a commemorar-ho s’ha organitzat un ampli programa d’activitats complementàries que inclou projeccions de pel·lícules, concerts, conferències i fins i tot una ruta de tapes pel municipi. El Patronat Costa Blanca recolza una edició més el desenvolupament d’aquest important esdeveniment cultural que tindrà lloc del 6 al 15 de juliol i que reunirà a les figures més destacades del panorama cinematogràfic nacional.

El vicepresident i diputat de Promoció Turística, Eduardo Dolón, i l’alcalde de l’Alfàs del Pi, Vicente Arques, han subscrit aquest matí el conveni que regula aquesta estreta col·laboració, que contempla una aportació per part de l’organisme autònom de la Diputació d’Alacant de 35.000 euros, 10.000 euros més que en 2017.

L’any passat manifestem la intenció d’incrementar la nostra aportació econòmica a aquest certamen, considerat un dels més rellevants de la Comunitat Valenciana. Per açò, hem fet aquest esforç inversor”, ha destacat Dolón, qui ha afegit que “considerem essencial recolzar aquest tipus d’esdeveniments culturals que ens permeten enriquir l’oferta turística que atresoren els nostres municipis i brindar al visitant una sèrie d’experiències úniques que van més enllà de productes tradicionals com el sol i platja o l’interior”.

Per la seua banda, l’alcalde de l’Alfàs del Pi ha agraït el respatler “continu” de la Diputació d’Alacant a aquest esdeveniment, “al que ha acompanyat des de la seua creació”, i ha assenyalat que “la institució provincial és el principal patrocinador d’aquest esdeveniment que, amb motiu del seu trenta aniversari, es completa amb multitud d’activitats que ja estem duent a terme per tota la província”.

La realització de l’habitual “Cicle de Cinema Al costat del Mar”, el lloguer dels equips d’il·luminació i so per a la Gala Inaugural, la impressió de material promocional -llibre de prestigi, tiquets convidats, fullets de mà, etc.- o la contractació d’una trentena de pel·lícules per a la seua projecció són algunes de les accions que es duran a terme gràcies a la col·laboració de la Diputació d’Alacant, que es remunta als inicis del Festival.

La signatura d’aquest acord ha explicat també amb l’assistència del director del certamen, José Luis Iborra, qui ha recordat que “la Gala Inaugural tindrà lloc dissabte que ve 7 de juliol a les 22:30 hores en l’esplanada de la Casa de Cultura del municipi i serà presentada pels coneguts actors Elisa Matilla i Jordi Rebellón”.

Així mateix, Iborra ha explicat que el director, guionista i novel·lista Manuel Gutiérrez, guanyador de nombrosos reconeixements com el Premi Goya Millor Guió Adaptat per ‘Jarrapellejos’ en 1988 o la Medalla d’Or al mèrit en les Belles arts en 2012, i l’actor Alex García, famós per les seues aparicions en sèries com a ‘Temps de Guerra’ o ‘Terra de Llops’, seran homenatjats enguany amb el Faro de Plata.

Finalment, el diputat ha felicitat al consistori per la seua excel·lent labor de difusió del turisme cultural des del segment del cinema, “un treball essencial que ens permet promocionar la Costa Blanca com una destinació de primer nivell que atresora una oferta variada i de qualitat”.