Des del Patronat s’ha presentat en la Casa de la Festa la campanya que anualment es dissenya per a la promoció de les representacions del Misteri d’Elx. TARSA, l’empresa encarregada de realitzar el disseny, ha apostat per aprofitar la gran força estètica de la Festa, a través d’una selecció d’imatges, a les quals s’han unit, per primera vegada eslògan, tècniques que fins ara no s’havien utilitzat en aquest tipus de campanyes i segons els creadors de TARSA “era necessària una motivació addicional a la icònica”. La composició es complementa amb la utilització d’una tipografia totalment original i exclusiva.

La campanya resultant és un pack amb diverses peces pensades per a diferents tipus de públic (local i forà, coneixedor i profà) que seran utilitzades en funció dels suports i ubicacions triades. Sobre la campanya comercial, els creatius entenen que el públic és molt heterogeni en la seua relació amb el Misteri: des de qui no té la més remota idea de la seua existència fins a qui ho coneix i ho ha vist moltes vegades i el seu disseny pretén ser eficaç amb tots aquests públics.

En la roda de premsa de presentación van estar presents el director gerent de TARSA, José Vicente Castany, la seua cofundadora Olga Pou qui ha manifestat que “resulta especialment bonic i emocionant realitzar aquesta campanya precisament quan complim 20 anys. La nostra forta vinculació amb la ciutat que ens va veure nàixer, i el coneixement que tenim de la nostra Festa, ens omple de responsabilitat i també d’alegria en pensar-la i posar-la a la disposició del Patronat”, agraint finalment al Patronat que apostara per ells.

El president executiu del Patronat, Fernando García ha mostrat les seues satisfacció i agraïment a TARSA, per la seua col·laboració altruista en el disseny de la campanya publicitària que persegueix donar publicitat de la venda de les entrades de les representacions, amb l’objectiu d’aconseguir un millor nivell d’ingressos que permeta l’equilibri pressupostari necessari per al manteniment i conservació de la Festa, però a més, impulsar i augmentar la difusió del drama sacre-lirico, ampliant el seu abast cultural a tots els públics, posant l’accent principalment en els sectors de població que encara no coneixen la representació, i amb açò, posicionar el Misteri d’Elx en un lloc destacat dins de l’àmbit cultural.

DESCRIPCIÓ DE LES PECES DE LA CAMPANYA

“Sentiràs alguna cosa únic”. Una excel·lent imatge de la baixada de la Magrana de les últimes representacions d’agost de 2017 (obra de José García Domene), il·lustra la peça que llueix l’eslògan “Sentiràs alguna cosa únic”. Pensada per a públic forà i que desconeix nostra Festa (la icona conocidísimo de la Magrana ajuda a açò), pretén evocar les sensacions que contemplar i viure La Festa suscita.

“Déscubrelo! No podràs oblidar-ho”. Una foto de Joaquín d’Haro del començament de la representació, des de la porta principal de la Basílica és la imatge d’aquesta peça que, en aquesta ocasió apel·la al públic que coneix una mica més el Misteri d’Elx. Jugant amb el doble sentit del verb descobrir, convidem a l’espectador a no quedar-se en la porta, a entrar a l’església, a veure-li la cara al xiquet que canta, i a viure-ho perquè serà una experiència que no podrà oblidar.

“Et sorprendrà”. Sant Tomás entra en escena pel andador i expressa la seua gran sorpresa per trobar-se en aqueix moment ací. La imatge (també de José García Domene) és una panoràmica de l’església abarrotada i expectante pel que va a esdevenir. Estem convençuts que els espectadors que coneguen el Misteri se sorprendran d’igual manera i a açò apel·lem amb aquest eslògan.

“T’arribarà a l’ànima”. És indubtable que a tots els que ens apassiona la Festa ens emociona: la seua trama, la seua posada en escena i la seua música ens embarga i ens arriba pel cap alt profund. La Festa ens arriba a l’ànima. I l’ànima té un paper protagonista en l’obra: quan la Verge mor humana ascendeix en forma de nina i torna a descendir per a unir-se al cos abans de la seua assumpció divina. La bella foto de Sixto Marco reprodueix el moment en el qual l’ànima es va al Cel.