Aquest divendres 22 de febrer el periodista i escriptor Ignacio Cembrero participarà en el cicle “Periodistes i el Mediterrani” que organitza Casa Mediterráneo amb la col·laboració de l’Associació de la Premsa d’Alacant, i en el qual exposarà la seua visió de l’actualitat del Magreb i Orient Mitjà, així com compartirà les seues experiències com a corresponsal. La cita serà a les 19:30h en la seu de Casa Mediterráneo

Ignacio Cembrero és un dels majors experts del Magreb al nostre país, així com del món àrab. Corresponsal del diari El País durant 35 anys a Orient Mitjà i el Marroc, des de les seues diferents destinacions –Amman, Beirut, Rabat…- va informar de l’actualitat internacional del món àrab, així com des de Brussel·les, on va estar en els anys 90 coordinant el programa MEDA democràcia de la Comissió Europea. En 2014 passa a treballar en El Mundo durant un breu temps i després, comença una nova etapa professional com a col·laborador habitual en programes i tertúlies de ràdio i televisió, així com en el periòdic digital elconfidencial.com, des d’on continua informant quasi diàriament de l’actualitat del Marroc i el nord d’Àfrica.

La seua trajectòria professional va ser reconeguda en 2014 amb el premi al millor corresponsal atorgat pel Club Internacional de Premsa.

Ignacio Cembrero també és autor del llibre “Veïns allunyats. Els secrets de la crisi entre Espanya i el Marroc”, publicat en 2006, i “L’Espanya d’Al·là. Un viatge a través dels musulmans d’Espanya”, de 2016, on rastreja la presència musulmana al nostre país i analitza les principals claus per a entendre la seua realitat.

L’assistència és gratuïta fins a omplir aforament i Casa Mediterráneo compta amb pàrquing gratuït per als assistents fins a la finalització de l’acte.