El dijous, 3 de novembre, el periodista i presentador de televisió Jesús Cintora serà a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4), a les 20 hores, per a presentar el seu llibre No quieren que lo sepas. L’exconseller i professor de Dret Constitucional de la UA, Manuel Alcaraz, presentarà el convidat.
En aquesta publicació, Jesús Cintora realitza una reflexió àmplia i general de l’actualitat política espanyola: crisi en els partits polítics, Rússia i la guerra, inviolabilitats i aforaments, politització de la justícia, clientelisme en la política i en la societat, portes giratòries, elèctriques, banca, indústria de les armes, màfies policials, la pandèmia de coronavirus, la nostra sanitat o el control dels mitjans de comunicació, tot allò que els poderosos volen silenciar.
El periodista mostra una rebotiga ben fosca. Cap a on va la política?, què es premia en els partits?, fins a on arriba la intromissió en la justícia?, i en hisenda o en la policia?, per què hi ha inviolables i prescripcions?, per què un polític acaba en un consell d’administració?, per què pugen els preus?, per què una pandèmia ens polaritza?, ven més el relat o la gestió?, per què hi ha temes intocables o s’hi passa de puntetes en els grans mitjans?, què fem per a millorar?
Jesús Cintora (Ágreda, Soria, 1977)
Periodista, escriptor, conferenciant. Actualment en La Sexta. Abans en Cuatro (Las Mañanas de Cuatro, Cintora a pie de calle, La línea roja, En la caja i The wall). En la SER, en programes com Hoy por Hoy, on va ser coordinador de l’espai informatiu amb Iñaki Gabilondo, i director d’Hora 14 i Hora 25 fin de semana. També ha sigut analista polític en RTVE (El debate de la 1, La noche en 24 horas) o Telecinco (El gran debate, El programa de Ana Rosa). Ha publicat dos libres més, Conspiraciones i La hora de la verdad, tots dos amb Espasa.