Fundació Mediterráneo continua amb el seu cicle de conferències “Conflictes sobre el terreny” amb el periodista i escriptor Óscar Mijallo aquest dimarts, en la seu d’Alacant de Fundació  (Av. Doctor Gadea, 1).
En aquest nou cicle d’actualitat informativa sobre conflictes i geopolítica participaran destacats periodistes que detallaran les seues experiències i vivències de primera mà. Els pròxims participants en aquesta primera edició de “Conflictes sobre el terreny” seran Óscar Mijallo (15 de novembre) i Rosa María Calaf (14 de desembre).
Óscar Mijallo (Àvila, 1972) és periodista d’RTVE des de fa més de dues dècades i especialitzat en informació internacional, ha sigut corresponsal a Orient Pròxim i abans a Colòmbia, amb experiència en nombroses guerres i conflictes. Recentment el periodista va rebre el guardó del Club Internacional de la Premsa al “Millor Corresponsal espanyol” de l’any per la seua cobertura realitzada en la guerra d’Ucraïna.
En 2003 va començar la seua carrera com a corresponsal a Orient Pròxim per a TVE, on va cobrir la guerra de Gaza en 2009 i la tibant situació dels països de la zona. A partir de 2010, va estar treballant com enviat especial en les guerres de Síria, Líbia, l’Afganistan, Mali, Ucraïna i Egipte. Després d’aqueix llarg període, va començar com a corresponsal fins a 2015 a Colòmbia, on va cobrir esdeveniments també a Veneçuela, el Perú, Bolívia, Xile, Panamà… Actualment ha tornat al seu lloc com a corresponsal a Orient Pròxim.
A més de la seua trajectòria com a periodista, Mijallo és autor del bes dels Oceans (2022), El Metge de Mossul (2021) i La Xiqueta de les Portes de l’Infern (2017). En els seus dos primers llibres es basa en les seues experiències com a corresponsal per a relatar històries contextualitzades en la guerra de Síria i en el conflicte terrorista en l’Estat Islàmic.
La conferència d’Óscar Mijallo, dins del cicle “Conflictes sobre el terreny”, tindrà lloc dimarts que ve 15 d’octubre, a les 20.00 hores, en Fundació Mediterrani Alacant (Av. Doctor Gadea, 1). L’entrada és lliure i limitada a l’aforament de la sala.