El Ple de l’Ajuntament votarà el nomenament de Joan Manuel Serrat com a fill adoptiu de la ciutat d’Oriola en la sessió ordinària del pròxim dijous, corresponent al mes de desembre. L’alcaldessa d’Oriola, Carolina Gràcia, ha fet aquest anunci hui,nto al vicealcalde, José Aix, el regidor de Festivitats, Antonio Sánchez, diversos regidors de l’equip de govern i un grup de ciutadans que han impulsat la iniciativa. Carolina Gracia ha explicat que “el mes de juny passat, un grup de persones de la ciutat d’Oriola vinculades al món de la cultura i altres sectors va registrar una proposta amb aquesta petició dirigida a l’Alcaldia”, en relació al nomenament del cantautor com a fill adoptiu d’Oriola.
Segons el reglament municipal sobre Honors i Distincions, el procediment per a aquesta mena de nomenament pot iniciar-se pel propi Ajuntament, per petició de diverses entitats o mitjançant la presentació de, almenys, 100 signatures d’oriolans. En aquesta ocasió, s’ha iniciat mitjançant la presentació de més de 140 signatures. “Es tracta d’una oportunitat perquè Oriola agraïsca i reconega a Joan Manuel Serrat la seua voluntat, des de fa ja 50 anys, de difondre l’obra i la figura del nostre poeta Miguel Hernández”, ha dit l’alcaldessa, en assenyalar que l’artista “ha enfortit la difusió de la seua obra, que l’ha portada a tots els racons del món i amb ell, també el nom d’Oriola”. Així, l’alcaldessa ha recordat que Serrat va publicar un disc en 1972 titulat, precisament, “Miguel Hernández” i que, en 2010, va publicar un altre treball amb més poemes del poeta oriolà.
Per part seua, el regidor de Festivitats ha assenyalat que la seua àrea serà l’encarregada de tramitar l’expedient del nomenament: “Per a mi és un honor dur-lo a terme perquè, a més, ix de la iniciativa popular, la qual cosa és d’agrair i valorar”. “Dilluns que ve, l’expedient anirà a comissió informativa i el dijous, a Ple”, ha afegit al mateix temps que ha demanat “el suport de tots els grups polítics a aquesta iniciativa per a homenatjar una persona que ha posat en valor la figura del nostre poeta”. “Una vegada aprovat, començarem la preparació de l’acte, sobre el qual donarem detalls més endavant”, ha apuntat.
En aquest sentit, Javier Sánchez Portas, un dels ciutadans que ha impulsat el nomenament, ha avançat que Joan Manuel Serrat “acceptarà el nomenament”. A més, ha explicat que, en el grup del qual va sorgir la iniciativa, “no hi ha color polític, ja que s’han sumat persones de qualsevol ideologia”. Així mateix, ha desitjat que altres persones i entitats se sumen a aquesta iniciativa i ha opinat que “estem tots d’enhorabona perquè Orihuela tindrà motiu per a exaltar la figura de Miguel Hernández a través de Serrat, que ha sigut el gran difusor dels seus poemes”.