Pablowski (pseudònim de Pablo Llorente), representant de la ciutat d’Alacant, aconsegueix fer-se amb l’Europeu de Poetry Slam Europa celebrat a Roma els dies 8, 9 i 10 de desembre i en el qual van participar 24 països en el seu conjunt.

Nascut a Petrer, aquest assidu de la poesia en format escènic i establit a Barcelona des de fa anys, ha guanyat diversos tornejos consecutius a Barcelona, Sant Boi de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat.
El veterà slammer, prèviament va véncer el passat octubre la final estatal de Poetry Slam Espanya a Santiago de Compostel·la.
En aquesta ocasió, van anar 32 les seus de tota la geografia les que es van debatre el títol per a passar a aquesta important segona fase internacional. Un torneig organitzat per WOW Roma Poetry Slam.
Aquestes competicions al voltant del món comporten una sèrie d’esdeveniments que any rere any acaparen més adeptes i augmenta el seu nivell de participació.
La dinàmica d’aquest format consisteix a atorgar-li valor a la poesia oral i escènica amb tres úniques regles: text propi, tres minuts de temps per a recitar i no usar attrezzo. El públic és qui decideix qui ha de ser el guanyador.

Amb poemes replets de sentit social, ràbia i fortes arrels de la terra en què va créixer, l’alacantí es proclama campió d’Espanya a Itàlia. La seua representació serà clau en el pròxim mundial del Brasil que tindrà lloc en 2023.
La seu alacantina, organitzada per Àgora Reix, va nàixer en 2018 i ja en el seu segon any va ser Pabloski el poeta guanyador i representant d’aquesta.

Una seu que només porta quatre anys de marxa i que s’ha posicionat en el punt de mira europeu darrere d’una nova manera d’avivar la poesia.