Casa Mediterráneo contínua amb el cicle “Poemes del Mediterrani” dins de la seua programació a distància. En aquesta ocasió, el poeta Benjamín Prado, protagonista de la sessió, recita uns versos de l’obra «Libro de familia».

Benjamín Prado és un escriptor que destaca per la seua versatilitat i entre les seues obres es troben gèneres tan variats com la poesia, l’assaig o la novel·la. Va començar la seua carrera literària amb quatre obres de poemes i en 1995 va publicar la seua primera novel·la, titulada Estrany. Al llarg de la seua trajectòria destaquen set assajos sobre temes molt variats, entre els quals hi ha diferents biografies.

En el camp de la narrativa, Prado ha publicat una desena de novel·les i entre els seus personatges més coneguts destaquen Juan Urbano, qui torna protagonitzar la seua última història amb el títol Els trenta cognoms llançat enguany.

En la seua polifacètica carrera, Benjamín Prado destaca per ser articulista habitual en els principals diaris de tirada nacional, contertulià de televisió, autor d’interessants biografies, com la de Carmen Laforet o autobiografies (“13 anys a l’ombra de l’àngel”, sobre la seua amistat amb Alberti o “Trencar una cançó”), així com també per haver col·laborat com a lletrista amb músics de primer nivell entre els quals destaquen Coc Malla o Joaquín Sabina.

Ha rebut diversos premis com el Hiperión, el Premi Internacional de Poesia Ciutat de Melilla, el Premi Andalusia de Novel·la i el Generació del 27 i la seua obra ha sigut traduïda en nombrosos països.

#QuédateEnCasa i dóna-li al play!