L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert culmina el mes de gener amb sengles activitats entorn de la poesia i la fotografia de la mà del poeta José Luis Rico i de l’artista Jesús Tarruella, respectivament.
La Casa Bardín acollirà hui dijous, a les 19.00 hores, una nova sessió del cicle ‘Alimentant pluges’ que, en aquesta ocasió, donarà veu al cacereño José Luis Rico Martín, un “caçador d’ombres” amb més de dos-cents recitals en la seua trajectòria, compromés amb la cultura i “poeta exclusivament per la seua vocació de pensar”, com ell mateix es defineix.
De formació autodidacta, cofundador del grup Algar i codirector de la ja desapareguda revista Algaria 0, Rico Martín és membre del Col·lectiu Mediterrani i coordinador del grup poètic ‘Verso a Verso’ de la Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant. És autor dels poemaris Cicatriz de vuelo (1981), Coartada de la mantis (1983), En el jardín de El Bosco (1986), Un espejo de alcohol (2008), Dibujando pájaros de fuego sobre los estanques (2013), Un niño con un reloj a cuestas (2019) y Enero y nómada. Poesía 1980-2013 (2020), un dilatat currículum literari que li ha fet mereixedor de destacats premis al llarg de la seua carrera.


D’altra banda, el cicle ‘Art a la Casa Bardin’ presentarà una nova proposta el divendres, a les 19.30 hores, de la mà de Jesús Tarruella i comissariada per Felisa Martínez. ‘On habita el silenci’ és el títol d’aquesta exposició que mostrarà obres inèdites del professor villenense que, al llarg de més de trenta anys, ha fotografiat gran part dels edificis que formen part del llegat arquitectònic de la industrialització a Espanya.
En paraules de la comissària, es tracta d’un treball personal la fi del qual és reviure la memòria històrica més recent i sensibilitzar sobre la importància de salvar territoris i “arquitectures perdudes’’, que formen part del nostre passat. A més, l’exposició servirà també d’homenatge a la trajectòria de Tarruella com a docent i com a “mestre de mestres”, ja que ha format a destacats fotògrafs com Sergio i Raúl Belinchón, Eduardo Nave, Albert Corbí, Carlos Luján o Ana Raquel Leiva.