Aquest dijous 5 de març es va donar a conéixer el nom de l’obra guanyadora en una gala a la Sala Simfònica del ADDA sota el lema ‘Etern, infinit, atemporal’ i en la qual es va retre homenatge a l’essència dels textos i la vida de l’escriptor de Monòver, José Martínez Ruiz, Azorín.

Deu novel·les finalistes han optat al Premi Azorín de Novel·la 2020 i als 45.000 euros amb els quals està dotat aquest guardó que convoquen anualment la Diputació d’Alacant i Editorial Planeta.

La desena d’obres triades d’entre les 218 que han concorregut en aquesta edició, procedents de tot el món, comptava amb una temàtica variada en la qual s’aborden històries familiars, policíaques i polítiques, així com d’intriga i humor.

L’esdeveniment ha sigut conduït per l’actor alacantí Fele Martínez i va comptar amb la participació estel·lar de ADDA Simfònica Strings, la secció de corda de l’orquestra, que va interpretar ‘L’oració del torero’ de Joaquín Turina i ‘Libertango’, de Astor Piazzolla.

Mónica Carrillo. La vida nua.

Tothom té secrets, confesables o no, i en l’obra es van descobrint les vides de les persones de l’entorn de la protagonista: els seus propis sentiments i emocions. “Tots alguna vegada hem sigut el secret d’algú” assenyalava Mónica Carrillo.

Mónica Carrillo, és periodista i escriptora, però no li agrada etiquetar-se atés que tot som molt multidisciplinàris. Ella, casualment, va ser la presentadora de la gala dels Azorín del passat any i ara, les circumstàncies, li han fet canviar el rol. Aquesta molt emocionada de ser profeta en la seua terra, l’autora que és d’Elx, i es troba molt honrada.

Al llarg de la seua trajectòria ha treballat en diversos mitjans de comunicació com a Televisió Espanyola, Antena 3, Europa FM, Onda Cero o La Sexta. Actualment, presenta, al costat de Matías Prats, els informatius d’Antena 3 de cap de setmana.

Ha escrit quatre llibres i tres novel·les‘La luz de Candela’ (2014), ‘Olvidé decirte quiero’ (2016) y ‘El tiempo todo locura (2017) –microcuentos- y el trabajo que esta ocasión ha conseguido el Premio Azorín, ‘La vida desnuda’. Respecte a la novel·la guanyadora del Premi Azorín 2020, Carrillo ha explicat que ‘La vida desnuda’ és el viatge de Gala, la protagonista, cap a un comiat, ja que la seua iaia està malalta i rep una trucada.

La vida desnuda no és una novel·la amb un perfil de lector concret, atés que pel fet de ser una obra molt emocional capturarà l’atenció de moltes persones.

Els membres del jurat indiquen que ha pres la decisió pràcticament per unanimitat.