El president de la Fundació Caja Mediterráneo, Luis Boyer, ha rebut la insígnia del Col·legi Oficial d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana (COACV) per la promoció d’iniciatives socials i culturals relacionades amb l’arquitectura i l’urbanisme.

El degà del COACV, Luis Sendra, i la secretària del Col·legi, Ana Martínez, van imposar ahir la insígnia a Luis Boyer en la seu de la Fundació Caja Mediterráneo, davant la presència de Juan María Boix, president del Col·legi Territorial d’Arquitectes d’Alacant.

Luis Boyer va afirmar durant la imposició de la insígnia que “des de Fundació Caja Mediterráneo treballem per a fer realitat iniciatives en benefici de la ciutadania, tant a nivell social, com a econòmic i cultural, teixint sinergies amb les institucions de referència del nostre àmbit d’actuació, com és el Col·legi d’Arquitectes”. Boyer afig que “pocs aspectes condicionen tant el dia a dia de les persones i la seua relació amb el seu entorn més directe com l’arquitectura i l’urbanisme. Per això és un honor per a la Fundació Caja Mediterráneo aquest reconeixement”.

Segons recull la resolució del COAV, es va concedir la insígnia a Luis Boyer “en reconeixement a la seua trajectòria professional i personal, en la defensa, difusió i conservació de la cultura en totes les seues expressions, i en particular per la promoció i posada en valor de l’Arquitectura, com demostra, entre moltes altres de les seues iniciatives socials i culturals, el suport de projectes del COACV dirigits a suscitar reflexions sobre arquitectura i urbanisme sostenible i a promoure la integració de la societat amb el seu entorn arquitectònic i urbanístic.”

La Fundació Caja Mediterráneo i el COACV, a través del Col·legi Territorial d’Alacant, estan col·laborant des de 2017 a través de diverses iniciatives. Encara que el conveni de col·laboració entre totes dues institucions es va signar al febrer de 2018, des d’abans ja van realitzar activitats conjuntament, entre les quals destaquen el programa Horitzó Mediterrani Sostenible, l’exposició “Arquitectura per a les persones” i, més recentment, la mostra pictòrica “Arquitectura i Art es troben en la intimitat”.