L’Associació de Comerciants i Afins de Benalúa llança el primer Benalúa Rock, en col·laboració amb altres entitats del barri, com la de Veïns El Templet, la pròpia Foguera de Benalúa i el espai cultural Freaks Arts Bar-Gallery, tots units per a promoure la seua zona a través de la música pop-rock. Aquest esdeveniment naix amb la intenció de convertir-se en un referent anual per a la vida cultural alacantina i com un reclam per a aconseguir que aquest districte tan emblemàtic per a la ciutat siga més visitat. El primer Benalúa Rock se celebrarà el dissabte 14 de setembre, des de les sis de la vesprada fins a mitjanit, en el representatiu Templet de la Plaça Navarro Rodrigo. L’Ajuntament d’Alacant, a través de les seues Regidories de Festes, Turisme, Participació Ciutadana i Cultura, donen suport a aquesta idea, a la qual es continuen sumant col·laboradors, com a Anís Tennis, o la Cadena Cope.

La proposta té en la seua base a tres grups estretament relacionats amb Benalúa i que tocaran a cost zero per a ajudar l’impuls i difusió d’un dels barris amb més solera d’Alacant, International Freak Machine (IFM), Blank i Les Cendres. A més dels tres grups, la Yamaha Music School Alacant, instal·lada des de fa poc en el veïnatge, serà l’encarregada d’obrir el concert amb un taller d’iniciació a la guitarra de rock per als quals vulguen participar.

IFM INTERNATIONAL FREAK MACHINE. IFM és una amalgama de so potent i enèrgica, amb sons que van des del jazz fins al rock avant garde, el indie i el progressiu. Es va crear en 2018 i està formada per músics experimentats de diferents nacionalitats: Tim Ellis, veu i guitarra, Maxi Velloso, baix, Alejandro Joglars/ Alberto Ferrándiz, bateria, Tony Ruíz, primera guitarra, Samuel Manzanas i J. Brown, guitarra rítmica. En 2019 han començat a tocar públicament, participant amb gran èxit a Alacant Desperta i fent concerts en xicotetes sales.

BLANK, és un trio alacantí format a l’estiu de 2002 amb gran presència en l’esfera musical local. Desenvolupa un estil musical de pop-rock en anglés i en castellà, amb influències del so anglosaxó, i principals referents en formacions com Pink Floyd, Wilco, U2, ELO… Provinents de diferents formacions del panorama musical local, el nou projecte del grup es marca com a objectiu una sistemàtica de composició basada en la improvisació i posterior desenvolupament conjunt dels temes, que finalment dóna com a resultat una estructura complexa i diversa en els seus treballs. Amb Amadeo Sánchez com a veu i bateria, Jafeth Castillo com a guitarra i Eduardo García com a baix i veu en la seua configuració habitual, aquesta disposició canvia segons els diferents temes, alternant veus, cors i instruments, provocant la diversitat de matisos característica del grup.

LAS CENIZAS és una banda de pop-rock gestada en aquest 2019 però provinent d’una anterior formació (La premoció de Man), que ja tenia un important recorregut de concerts. La nova banda es compon dels mateixos músics anteriors, està integrada per Israel Àlber, guitarra i cors, Juan Torres, veu i guitarra, Fran Mas, baix, Óscar López, bateria. Col·laborador en alguns concerts; Pisa amb percussió.