El cuiner Niki Pavanelli del restaurant Il Bocconcino-Adeje de Santa Cruz de Tenerife ha sigut triat guanyador del 5é Concurs Nacional de Cuina de la Nyora i el Llagostí de Guardamar.El acte va tindre lloc en el restaurant El Jardí. El jurat va estar compost per Antonio Javier González, guanyador de l’edició de 2018, el representant de l’Associació de Cuiners de Vinaròs, Carlos Albiol, Ariadna Pomares, delegada de Cellers Francisco Gómez, Antonio Crespo, director del CdT d’Alacant, Lluís Ruiz Soler, crític gastronòmic, i el xef Jesús Fernández, President de l’Associació de Cuiners i Reposteros d’Alacant (ACYRA), que a més es va fer càrrec de la coordinació del concurs en cuina.

El jurat especialitzat va triar al representant canari pel seu plat “Terra i Mar. El segon premi va recaure sobre Argentí Fernández Matarazzo del Bar Marvi de València pel seu plat El Llagostí. Finalment el tercer seleccionat va ser Álvaro Abad García del Cultivable Golf Resort d’Alacant amb un treball Llagostí de Guardamar, torró, shite, cítrics en escabetx i nyora.

La resta de participants seleccionats van ser Ricardo Rossi (Valldemosa Hotel Restaurant de Balears, Diego Luis Martínez, (restaurant Arrels de Pamplona), Juan Ramón Sau Ceitegui (Escola de Cuina La Rezeta, Saragossa), Enrique Gonzalo ( Relais & Château Molino de Alcuneza de Sigüenza,Guadalajara), Olivier Wenger ( restaurant Le Foyer de Suïssa),˗ Juan Carlos Reyes Moreno, (restaurant Abac, Barcelona), i Marcos Boza (La Fabrik de Torrellano-Elx).

Tots els seleccionats van rebre diploma d’Euro-Tocs, l’emblema de la Nyora i el Llagostí, i premi en metàl·lic de 1.000 € per al guanyador, 600 € per al segon i 400 € per al tercer classificat.

En l’acte van estar presents entre altres l’alcalde de Guardamar, José Luis Sáez i el regidor de Turisme de Vinaròs, Domenec Fontanet, en representació d’aquest municipi castellonenc germanat amb Guardamar per posseir en la seua costa un manjar únic com és el llagostí.

José Luis Sáez va assegurar després de qualificar els manjares elaborats pels finalistes del concurs com “deu obres d’art”, que aquest esdeveniment gastronòmic ja és un referent en tot el territori espanyol, com a conseqüència de la seua originalitat i al prestigi dels cuiners participants que han portat el nom de Guardamar per tots els racons del nostre país.

Per la seua part Jesús Fernández va assenyalar que l’èxit i la bona acceptació del concurs es deu al fet que és únic i innovador en apostar pels productes de la nostra horta i del nostre mar.

JORNADES

Ressenyar d’altra banda que la quinzena edició de la Setmana Gastronòmica de la Nyora i el Llagostí de Guardamar es va iniciar el passat 26 d’abril amb un tast de vins de Cellers Francisco Gómez en el restaurant el Bocaito. Ara, el cinqué concurs nacional de cuina de la nyora i el llagostí donarà pas al sopar inaugural de les jornades, el dia 2 de juny en el restaurant Le Bleu. L’endemà començarà el recorregut gastronòmic amb els sis restaurants participants: Chema. Club Nàutic, El Bocaito, El Bocaito Platja, El Jardí i Le Bleu.