El Teatre Principal sent profundament la pèrdua de Luis de Castro, recordat exdirector del Teatre Principal d’Alacant. Mª Dolores Padilla, subdirectora del Teatre, que va treballar amb ell en el V Centenari i el Principal, destaca que “Alacant perd un referent que va impulsar fa més de cinquanta anys el grup Alba i l’Associació Independent de Teatre d’Alacant i va aconseguir que en aquells anys els alacantins gaudírem dels millors muntatges teatrals. Sempre li estarem agraïts”.

Luis de Castro, figura cèlebre del món teatral alacantí, va ser nomenat director del Teatre Principal en 1984 i va exercir aquest càrrec durant 15 anys. La Universitat d’Alacant en 2016 li va concedir el Premi Maisonnave, en reconeixement a tota la seua trajectòria.

Es va iniciar com a actor en el Club d’Amics de la UNESCO. Als 21 anys va formar el seu propi grup de teatre independent. Va crear l’Associació Independent de Teatre, va treballar en la companyia Teatre Experimental Independent de Madrid i va dirigir el Festival Internacional de Música, Teatre i Dansa durant 3 anys.