El Teatre Principal d’Alacant ha presentat un avanç de la seua programació per a la pròxima primavera. Han acudit a la roda de premsa el director General del Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; l’edil de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, Antonio Manresa i María Dolores Padilla, subdirectora del Teatre Principal d’Alacant.

En la roda de premsa s’han presentat 32 nous espectacles, que han sigut seleccionats amb manyaga per a oferir una gran varietat de disciplines i satisfer així la demanda del màxim públic possible. Entre ells trobem teatre, dansa, música, humor, màgia, òpera i musical, i, com cada temporada, la programació es caracteritza per la qualitat i la diversitat dels seus espectacles. A més, s’han programat huit nous contes en anglés que omplin tots els dissabtes l’hall del Teatre esgotant les localitats en tots ells.

També s’ha anunciat una nova iniciativa del Teatre Principal. Una targeta regale amb un import de 50 i de 100 euros perquè aquells que ho desitgen puguen oferir als seus sers estimats un regal original. La persona que reba la targeta podrà canviar-la per l’espectacle i les dates que desitge. La targeta regale podrà obtindre’s en la taquilla (de manera física) o en la web del Teatre.

Manresa es mostra molt satisfet dels espectacles que acabem de presentar i que continuen en la línia que iniciem fa ara tres anys en la qual els alacantins gaudim de la millor programació, on s’uneixen les propostes locals, de la resta d’Espanya i internacionals. “Des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant continuarem apostant pel Teatre Principal que és un referent en tot el territori nacional per la qualitat de la seua programació. 175 anys avalen la importància del nostre Teatre Principal en la societat alacantina.”

En paraules de Guarinos, “La programació inclou espectacles i propals de gran qualitat, algunes dels quals (“Ladies Football Club”, El somni de la raó” …) ja els hem tingudes o tindrem en festivals potents, com llaura Sagunt a escena, o en teatres com els Principal de Castelló i de València. Dones de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport-mitjançant l’Institut Valencià de Cultura- és pretén que, cada vegada més, el Principal d’Alacant dispose de més pressupost i facilitats de programar qualitat i diversitat per tal de presentar el bo i millor dels arts escèniques valencianes i de tot l’estat, i que la ciutadania alacantina ho tinga a la seua disposició i ho gaudisca. El fet de seguir portant al Principal d’Alacant els diversos actes de lliurament dels Premis dels arts escèniques, de la música i de l’audiovisual, deixen també palets el nostre recolzament a l’espai, com a tal, i la descentrlització i vertebració cultural que tenen a Alacant un punt fonamental, de creació i d’exhibició”

La subdirectora ha manifestat que “el Teatre Principal continua avançant en noves iniciatives com la que acaba de presentar, la seua targeta regale i amb la qual els alacantins podran fer aqueixos regals especials als seus amics i família. És un regal únic que li agradarà a tothom igual que esperem que els agraden les propostes que acabem de presentar on trobaran qualitat i diversitat. Una programació que reuneix en grans muntatges, els textos dels millors dramaturgs contemporanis, directors, actors i actrius i professionals de gran prestigi”.

NOVA TEMPORADA DE “KIDS & STORIES”, EL PROJECTE DEL PRINCIPAL QUE PROPOSA TEATRE EN INGLÉS PER A XIQUETS EN L’HALL DEL TEATRE.

Després de l’èxit de les passades temporades, una nova edició de KIDS&STORIES arriba al Teatre Principal d’Alacant el mes vinent de febrer. El Principal transforma l’Hall del Teatre en un nou espai d’exhibició on els xiquets puguen divertir-se i aprendre anglés. Els contes tradicionals han sigut sempre una eina fantàstica per a l’educació en valors.

El Teatre Principal recupera la màgia de les històries de sempre i ofereix un pla irresistible perquè els més xicotets gaudisquen a través del teatre en anglés i en un espai exclusivament transformat per a ells. L’Hall del Principal es converteix en “Kids & Stories”, un espai per a somiar, un lloc per a aprendre.

Aquestes funcions que tindran lloc els dissabtes de febrer i març a les 12h estan dirigides a xiquets de 3 a 10 anys i tenen un preu únic de 5 €.

PROGRAMACIÓ NOVA TEMPORADA “KIDS & STORIES”:
Febrer:
Dissabte 4: “Goldilocks and the three Bears” (Rinxolets d’Or)
Dissabte 11: “The Emperor´s New Clothes” (El vestit nou de l’emperador)
Dissabte 18: “The Brave Little Tailor” (El sastret valent)
Dissabte 25: “Peter Pan” (Peter Pan)

Març:
Dissabte 4: “The Wolf and the Seven Kids” (El llop i els set cabritillos)
Dissabte 11: “The Bremen Town Musicians” (Els músics de Bremen)
Dissabte 18: “Cinderella” (Ventafocs)
Dissabte 25: “The Pied Piper of Hamelin” (El flautista de Hamelin)