Ahir, al Castell de Santa Bàrbara, es va inaugurar l’exposició «Gosalbes de Cunedo, un humanista alacantí a la conquesta d’Europa», que ha comissariat Antoni Biosca, professor de Filologia Llatina de la UA.
L’exposició, que es pot visitar fins a finals de febrer del 2023, rescata la figura de Josep Gosalbes de Cunedo, qui «és una clara mostra de la rica història de la ciutat d’Alacant. Era un poeta molt culte que va escriure tota la seua obra en la llengua internacional del segle XVI, la llengua dels humanistes: el llatí», segons conta el professor Biosca, qui explica que «Cunedo no sols va ser poeta, també va ser metge, va patir la duresa d’un llarg setge a Flandes, va estar a la presó, va escapar de la presó, i va tenir relació epistolar amb el gran humanista del segle XVI Justo Lipsio. La seua obra poètica és extensíssima, i abraça temes com l’exili, la guerra, la religió o la ciència».
L’exposició, d’accés gratuït, ha sigut coordinada pel Departament Municipal de Patrimoni Integral de l’Ajuntament d’Alacant i està formada per tretze panells explicatius i altres objectes, com llibres originals del segle XVI, un audiovisual i una maqueta de la nau Sant Mateu, en la qual va navegar i va combatre el mateix Gosalbes .