El professor indi Subhas Yadav i l’escriptor colombià Gustavo Forero han visitat recentment la Casa Museu de Miguel Hernández a Oriola i altres llocs relacionats amb l’universal poeta, com la Plaça de Ramón Sijé o els Murals de Sant Isidre. Van ser acompanyats per Aitor Larrabide, director de la Fundació Cultural Miguel Hernández, i per Tomás Serna, director de la Casa Museu del poeta.
El motiu de la visita era ampliar coneixements sobre el poeta a través de documentació subministrada per la Fundació i xopar-se dels roncones més entranyables d’Oriola.
En 2024 està previst que isca una antologia en indi de Miguel Hernández a càrrec de Subhas Yadav, en coedició amb la Fundació que porta el nom del poeta, amb mig centenar de poemes. L’espanyol està en contínua expansió a l’Índia.
Subhas Yadav cursa actualment el seu segon doctorat en el Departament de Llengües i Literatures Romanços de la Universitat de Notre Dona’m (Indiana), on se li ha atorgat la prestigiosa beca, Presidential Fellowship. És doctorat en literatura comparada per la Universitat de Hyderabad l’Índia (2015-2021) i llicenciat en Filologia Hispànica per la JNU, Nova Delhi (2006-2011). Ha sigut becari ERASMUS MUNDUS en la Universitat d’Extremadura (2017-2018) i en la Universitat de Santiago de Compostel·la (2011-2012); becari de la AECID en la UIMP (2009); i becari de IAZ en la Universitat de Heidelberg (2019).
Yadav porta més d’una dècada d’experiència en l’ensenyament d’espanyol en l’àmbit escolar i professional a l’Índia. És fundador de dos projectes: “SpanishBOLO” i “BailaBollywood”; la primera dedicada a la divulgació de la llengua i cultura hispanoparlant i la segona sobre la cultura índia. El seu projecte també inclou l’única revista en espanyol a l’Índia, “SpanishBOLO”.
Per part seua, Gustavo Forero té una dilatada trajectòria en la dramatúrgia, els contes i la crítica literària universitària. Ha sigut professor en diverses universitats del seu país (Externat, Districtual, Javeriana i La Sabana, de Bogotà), també en la Universitat Autònoma de Colòmbia, i en la de Antioquia, on va crear el projecte d’Extensió “Medellín Negre”.