L’Ajuntament d’Alacant, a través de l’Agència de Desenvolupament Local Econòmic i Social d’Alacant, amb la col·laboració del Centre Cultural Les Cigarreras i en el marc de les operacions de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) Alacant Àrea Las Cigarreras, va presentar la segona edició del programa de mentorización per a la creació d’empreses en l’àmbit de les indústries culturals i creatives Impulsa Cultura Projecta 2019.

L’acte d’obertura es va celebrar el 4 de desembre a les 19 hores en l’edifici Porta Ferrisa, en el carrer Jorge Juan 21, seu de l’Agència Local, on prop de cinquanta persones es van donar cita per a conèixer els detalls del programa.

La trobada, a més, va comptar amb la presència de l’expert alacantí en creativitat publicitària mundial Agustín Vaquer, qui va donar les claus de la creació de projectes en l’àmbit cultural i de les indústries creatives.

Obert el termini d’inscripció

Fins al pròxim 14 de desembre estarà obert el termini d’inscripció i presentació de projectes. Les propostes s’avaluaran fins al 21 de desembre, quan es publicarà el llistat de les quinze persones seleccionades i els seus respectius projectes. Altres quinze seleccionats quedaran en reserva.

El pròxim mes de gener començaran les sessions de formació, tutorización i assessorament, que tindran lloc en les noves instal·lacions de l’Oficina d’Informació i Comunicació de la EDUSI Alacant Àrea Cigarreras.

Aquestes trobades consistiran en 23 sessions que dirigirà un equip expert en Proyect Management per a definir la proposta de projecte, 15 activitats de networking durant les quals es visitaran diferents espais de la ciutat per a intercanviar experiències amb experts de les indústries creatives i culturals alacantines i 30 hores de mentorías individuals que guiaran el procés fins a constituir les empreses dels participants en les diferents modalitats.

Persones emprenedores amb projectes compresos en qualsevol dels àmbits de les indústries culturals i creatives (Arts Plàstiques i Visuals, Arts Escèniques i Circenses, Música, Lletres-Còmic, Audiovisuals, Cinema i Fotografia, Publicitat i Comunicació, Cultura, Ciència, Artesania, Arts Visuals, Patrimoni, Cultura Popular, Videojocs, Turisme Cultural, Arquitectura, Art i Antiguitats, Moda, Oci Interactiu, Programari i uns altres) podran presentar els seus projectes en inscriure’s a través de la webwww.impulsaculturaproyecta.com o de manera presencial en l’Agència Local.

ImpulsaCultura PROJECTA és un programa formatiu que cofinançat per la Comissió Europea amb càrrec al FEDER dins de el “Eix Urbà” del Programa Operatiu de Creixement Sostenible per a la programació 2014-2020 “Una manera de fer Europa” dins de la EDUSI Alacant Àrea Las Cigarreras.