L’exposició pot ser contemplada fins al 15 de gener en el Centre Cultural Gómez-Tortosa de Novelda i reflecteix l’evolució de la moda en el calçat durant l’època modernista.

El Museu del Calçat d’Elda ha cedit de manera temporal una mostra de 50 sabates d’entre 1890 i 1930 per a la seua exposició dins del programa d’activitats ‘Novelda Modernista’. Del 22 d’octubre al 15 de gener, en el Centre Cultural Gómez-Tortosa de Novelda, s’exhibirà una extensa mostra de tota mena de calçat usat en el període modernista.

De la primera dècada del segle passat es mostren sabates i botins femenins adornats amb brodats metàl·lics i comptes de cristall o atzabeja fabricades de suau cabrit o de setí.

Amb posterioritat a la I Guerra Mundial el món va canviar i, a la fi de la dècada, també el va fer la moda, més utilitària, i amb un toc masculí per a desembocar en la moda dels anys 20. Els estils de sabates van ser influenciats per modes com el xarleston, un ball que exigia una sabata ben cordada, amb taló baix i capdavantera tancada.