El projecte d’activitats culturals “Fem memòria. Dénia, guerra i repressió” que el Ajuntament de Dénia, a través del Arxiu Històric Municipal, va posar en marxa l’any passat, coincidint amb el 80 aniversari de la Guerra Civil, continua amb la seua programació durant aquest 2019.

Com ja es va anunciar en la presentació de la programació de “Fem memòria” al setembre de l’any passat, està prevista la presentació de dos treballs de recerca sobre la Guerra Civil a Dénia i poblacions veïnes de la comarca editats per l’ajuntament.

El pròxim 11 d’abril es presentarà a la Casa de Cultura Història i memòria. La Guerra Civil a Dénia, una obra coordinada per l’arxivera municipal Rosa Seser. El treball conté, en una primera part, nous estudis sobre la guerra civil a Dénia. La segona part aporta les dades dels testimoniatges de la guerra, diaris i memòries, així com el llistat dels dianenses que van ser a la guerra i els morts i desapareguts.

El segon llibre, pendent encara de data de presentació, és un treball de Robert Llopis Sendra sobre les Brigades Internacionals i el seu servei sanitari a Benissa i Dénia. Es tracta d’una obra coeditada pel Ajuntament de Dénia i Publicacions Universitat de València.

Així mateix, a partir de mediats d’abril es podrà accedir en el canal Youtube del Arxiu Municipal a nous continguts: més entrevistes amb testimoniatges de persones que van viure la guerra a Dénia i un audiovisual sobre l’exposició “Dénia, temps de guerra i repressió, 1936-1939” amb comentaris de Rosa Seser, comissària de la mostra.

L’exposició “Dénia, temps de guerra i repressió, 1936-1939” va estar oberta en el d’Art l’Estació del 26 d’octubre al 2 de desembre de 2018 i va rebre prop de 4.500 visites. El Arxiu Municipal va plantejar la mostra en dues àrees, una dedicada als dianenses que van ser al capdavant i una altra que mostrava com es va viure a Dénia la guerra des de la rereguarda.