La regidora de Relació amb Universitats, Belén Alvarado, ha presentat juntament amb el professor de la Universitat d’Alacant, Leonardo Soler, el curs ‘Persones i Personatges d’Elda: Vides de contrast’, que se centra en el període de la guerra i la postguerra a la ciutat.
“És una de les activitats de la Seu Universitària”, ha explicat Alvarado, afegint que enguany han incorporat “noves idees, investigacions i protagonistes”. 
D’aquesta forma, el curs se celebrarà els dies 7, 15, 22 i 29 de març i el 4 d’abril, a les 20 hores en la Fundació Paurides (carrer Cardenal Cisneros, 1). L’entrada és lliure fins a completar aforament i per a assistir els interessats han d’inscriure’s en la web http://web.ua.es/es/seus/elda. A més, els universitaris rebran un crèdit ECTS per la seua participació.
Així, el 7 de març la conferència té el títol de “Les nostres veïnes: protagonistes anònimes de l’exili Republicà i l’Emigració de la Postguerra”, a càrrec de Bàrbara Ortuño, professora de la UA. “Aquesta xarrada és una picada d’ullet a la setmana del Dia de la Dona”, ha comentat l’edil de Relació amb les Universitats.
El 15 de març, Alejandro Jacobo, professor de la Universitat de Múrcia, parlarà del poeta eldense Seràfic.
El 29 de març, Israel Castillo, professor de tallers d’ocupació impartirà la xarrada “Felipe de Valera, guerra i aventures d’un eldense a la fi del segle XVII i principis del segle XVIII”.
Finalment, el dijous 4 d’abril el curs acabarà amb la ponència d’Iván Hernández, del Museu Dámaso Navarro de Petrer: “Testimoniatge des de l’infern: la memòria recuperada dels eldenses en els camps de concentració nazi”.
“Són cinc xarrades sobre persones que reflecteixen contextos d’èpoques passades que aprofundeixen en qüestions d’història de les dones, l’exili, com els esdeveniments polítics de la guerra i la postguerra comporten marxes forçades per part de dones eldenses a més de qüestions pròximes a la literatura, la poesia, l’art i la història moderna”, ha explicat Soler.
Per part seua, tant l’edil com el professor de la UA han animat als eldenses a apuntar-se al curs ja que en ell “es divulgaran de forma amena i divertida qüestions d’història, literatura i memoria” , ha concluit Soler.