La Ruta del Vi d’Alacant llança el programa d’activitats de Enoturisme amb motiu del Dia Mundial del Enoturisme que se celebra el pròxim 14 de novembre. Es tracta d’un conjunt d’experiències enoturístiques i gastronòmiques per a gaudir amb els teus amics, parella o família, prop de casa. Una celebració que, any rere any es va afermant gràcies a la col·laboració de les empreses adherides a la Ruta del Vi d’Alacant.
Aquesta vegada, ha comptat amb la participació de 12 empreses i 2 ajuntaments, englobant els municipis de Xaló (Vall de Pop), l´Alfás del Pi, Jesús Pobre (Dénia), Monòver, Novelda, Petrer, el Pinós, Salinas i Villena.
Per al cap de setmana del 13 i 14 de novembre, la Ruta del Vi d’Alacant ha organitzat, al costat dels seus associats, un interessant programa ple d’activitats per a tots els públics. Els visitants gaudiran d’experiències originals amb tota la seguretat que ofereixen els cellers en complir amb les mesures establides pels protocols sanitaris.
Les activitats són variades: des de visites al celler i vinyes, passant per tastos de Fondillón, esmorzar amb vins, menús maridados i moltes sorpreses més. El programa inclou activitats culturals. En particular, una ruta modernista per a aprofundir en el personatge de la Pitxotxa i la seua rellevància en la història del modernisme de Novelda, així com un concurs en les xarxes socials de la Tourist Info del Pinós.
Per a María Miñano, presidenta de la Ruta del Vi d’Alacant “Amb aquest programa d’activitats volem donar a conéixer el nostre territori, així com el bon fer dels establiments socis de la Ruta del Vi perquè el públic siga partícip d’experiències enoturístiques de qualitat i per a tots els públics”. Recalca a més, que “El Enoturismo, representa una alternativa d’oci segur en espais únics, en contacte amb la naturalesa, amb aforaments reduïts i amb la garantia del sistema de qualitat SICTED i ACEVIN”.
Així, durant aquests dies, els amants del vi i els que encara no ho són, podran conéixer de primera mà les dsitintas formes de criança dels vins DOP Alacant, les peculiaritats de les varietats de raïm local: Monastrell i Moscatell d’Alexandria o la fórmula d’elaboració d’un vi històric: El Fondillón. Totes aquestes activitats es recullen en un programa interactiu que conté la informació associada a cada activitat, és a dir, data, hora, lloc, preu i forma de reserva.
Aquesta iniciativa es realitza gràcies al suport que la Ruta del Vi d’Alacant rep del Patronat de Turisme d’Alacant – Costa Blanca.