L’Institut Valencià de Cultura ha tancat la programació de la temporada 2020-2021 en el Teatre Arniches amb un balanç molt positiu, tant pel que fa a la qualitat de l’oferta, com a la resposta del públic, que ha confirmat el seu suport a la cultura cada cap de setmana des de l’arrancada de l’activitat l’octubre de 2020.

La delegada de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant,  Alicia Garijo, ha expressat la seua emoció en acomiadar una temporada marcada per la situació sanitària, de la qual destaca l’esforç de l’IVC per mantindre viva la cultura de la Comunitat, per continuar oferint una programació de qualitat, en condicions de seguretat, i sempre amb la mirada posada a donar suport als professionals valencians. “Tanquem una etapa complicada de la qual ens quedem amb el treball en equip per a mantindre l’oferta, cuidar els espectadors, i sobretot amb la imatge del públic eixint del teatre cada setmana amb el somriure posat, encara que siga darrere de les mascaretes”. Garijo ha agraït també el suport constant de l’IVC per a poder solucionar les dificultats que han anat sorgint, i afig: “Malgrat tot, el nostre balanç és molt positiu i ara toca mirar a l’estiu. Continuem treballant per a oferir un gran Festival d’Arts Escèniques al Moll 12: FRESCA!, que serà la vertadera guinda de la temporada i, per descomptat, ja amb el focus posat en la temporada 2021-2022.”

Des de l’inici de la temporada, han passat per l’Arniches 6.231 espectadors, que han pogut gaudir de 72 espectacles, 41 d’aquests de companyies o artistes de la Comunitat Valenciana.

A més l’IVC ha complit el seu compromís amb les funcions cancel·lades pel tancament dels teatres durant el confinament, reprogramant 8 de les actuacions entre octubre i desembre de 2020.

S’han recuperat els cicles “Som Menuts”, “Juno a la tardor” o “MOVA”, i s’ha représ la participació en festivals com ara Abril en Dansa o El Festival de Cinema d’Alacant; a més de formar part de la commemoració de l’Any Berlanga, o la col·laboració amb entitats com Institució Alfons el Magnànim,  La Cívica, Escola Valenciana o la Universitat d’Alacant.

L’Institut Valencià de Cultura amplia enguany la seua oferta cultural a la ciutat d’Alacant amb la creació del Festival Internacional d’Arts Escèniques: FRESCA!, que se celebrarà al Moll 12 del 17 al 25 d’agost. Es tracta d’un festival de gran format que reunirà per primera vegada a Alacant algunes de les companyies de teatre, dansa i circ amb major projecció nacional i internacional. Un esdeveniment únic que representa la ferma aposta de la Conselleria d’Educació Cultura i Esport per Alacant com a gran exponent cultural.

L'Home Bo
L’Home Bo