El quartet de saxofonistes ‘Fukio’ actuarà diumenge que ve, 12 de maig, a les 20 hores, en el Palau de la Música de Torrevella. El concert està organitzat per l’Institut Municipal de Cultura i l’entrada serà lliure fins a completar aforament.

‘Fukio Ensemble Saxophone Quartet’ és un dels grups més joves i amb més projecció d’Europa. Des de la seua fundació l’any 2007, el grup es dedica a l’exploració de la música de cambra per a quartet de saxofones. Malgrat la seua joventut, compten amb una dilatada experiència, ja que han actuat en importants sales d’Alemanya, Regne Unit, la Xina i Espanya.

El quartet Fukio ha sigut becat per la fundació Werner Richard – Dr. Carl Dörken. Ha participat en concursos de música de cambra a nivell nacional i internacional, sent guardonats amb el primer premi en el Felix Mendelssohn-Bartholdy Hochschulwettbewerb, el Coop Music Awards en Milan, el Karlsruher Wettbewerb für die Interpretation Neue Musik, el concurs Recreat-Festival Ensems de València i 20é International Chamber Music Competition de Illzach, entre altres. En 2016 van obtindre el guardó al grup revelació “Taste the Best”, sent premiats amb el total suport per a l’enregistrament del seu segon CD (‘Time in Motion’).

L’encàrrec de noves peces i la labor pedagògica són dos pilars centrals en les activitats del quartet, duent a terme ‘workshops’ en la UEA (Universitat East Anglia).