“Alicante, 25 de mayo sufrimos el ataque

del Mercado fue un desastre

…no te olvido al recordarte”.

L’artista alacantí Mister Barceló estrena un nou single anomenat 25 de Mayo. Es tracta d’una cançó realitzada amb motiu del 80 aniversari del bombardeig del Mercat Central d’Alacant. La producció musical ha sigut a càrrec de Kurtys Flowde Kurtyshona Records i es distribueix a través del segell musical Barceló Records.

El tema ha sigut creat en estreta col·laboració amb el curt documental de la productora audiovisual alacantina Lletra & Frame titulat Memòria: El bombardeig del 25 de Maig de 1938 del Mercat Central d’Alacant. Doncs, tant la cançó de Mister com la base musical de Kurtys Flow formen la banda sonora original del projecte.

Mister s’ha inspirat en el testimoniatge que Magdalena Oca, centenària supervivent de l’atac, aporta al documental. Doncs beu dels seus records per a compondre una emocionant i lírica cançó en la qual Magdalena es converteix en metàfora i símbol de les més de 300 víctimes del bombardeig.

Mister Baraceló afirma que ha posat “Molt sentiment i compromís personal cercant la mateixa objectivitat del documental, explicant fets històrics i no atacant ni posicionant-me amb cap bàndol”.

Intenta amb 25 de Mayo fer justícia poètica a una acció militar que mai va tenir

cap tipus de manifestació cultural. “Ningú va explicar artísticament aquest succés, de manera que cerque posar el meu granit d’arena aportant una cançó que sent les bases de futures creacions. A més de fer una cançó didàctica que motive al públic a indagar sobre el 25 de Maig”, assenyala Mister.

La cançó explica a més amb un videoclip de producció minimalista realitzat per Lletra & Frame en el qual són les localitzacions, llocs on va succeir el bombardeig, les que porten el pes narratiu. Doncs a diferència d’altres productes convencionals del sector de la música urbana, és l’artista qui roman en un segon pla.

La cançó és distribuïda per Barcelo Records i està disponible en totes les plataformes digitals.