El rap “25 de Mayo” del músic Mister, metàfora i símbol de les més de 300 víctimes del bombardeig

El rap “25 de Mayo” del músic Mister, metàfora i símbol de les més de 300 víctimes del bombardeig

 “Alicante, 25 de mayo sufrimos el ataque

del Mercado fue un desastre

…no te olvido al recordarte”.

L’artista alacantí Mister Barceló estrena un nou single anomenat 25 de Mayo. Es tracta d’una cançó realitzada amb motiu del 80 aniversari del bombardeig del Mercat Central d’Alacant. La producció musical ha sigut a càrrec de Kurtys Flowde Kurtyshona Records i es distribueix a través del segell musical Barceló Records.

El tema ha sigut creat en estreta col·laboració amb el curt documental de la productora audiovisual alacantina Lletra & Frame titulat Memòria: El bombardeig del 25 de Maig de 1938 del Mercat Central d’Alacant. Doncs, tant la cançó de Mister com la base musical de Kurtys Flow formen la banda sonora original del projecte.

Mister s’ha inspirat en el testimoniatge que Magdalena Oca, centenària supervivent de l’atac, aporta al documental. Doncs beu dels seus records per a compondre una emocionant i lírica cançó en la qual Magdalena es converteix en metàfora i símbol de les més de 300 víctimes del bombardeig.

Mister Baraceló afirma que ha posat “Molt sentiment i compromís personal cercant la mateixa objectivitat del documental, explicant fets històrics i no atacant ni posicionant-me amb cap bàndol”.

Intenta amb 25 de Mayo fer justícia poètica a una acció militar que mai va tenir

cap tipus de manifestació cultural. “Ningú va explicar artísticament aquest succés, de manera que cerque posar el meu granit d’arena aportant una cançó que sent les bases de futures creacions. A més de fer una cançó didàctica que motive al públic a indagar sobre el 25 de Maig”, assenyala Mister.

La cançó explica a més amb un videoclip de producció minimalista realitzat per Lletra & Frame en el qual són les localitzacions, llocs on va succeir el bombardeig, les que porten el pes narratiu. Doncs a diferència d’altres productes convencionals del sector de la música urbana, és l’artista qui roman en un segon pla.

La cançó és distribuïda per Barcelo Records i està disponible en totes les plataformes digitals.

 

 

 

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X