La Petjada de l’Aigua, de María Reina Salas, arriba al Museu del Mar de Santa Pola el 16 de març, la inauguració tindrà lloc aqueix mateix dia, a les 19.30 hores, en el Baluard del Duc, al Castell Fortalesa.

L’exposició estarà situada a les Sales Grises de l’Ala Sud del Museu del Mar i podrà visitar-se fins al 31 de maig.

“A vegades pense que l’autoria d’esta obra no em correspon, pertany més aïna a l’aigua mateixa, ja que són les seues petjades les que d’alguna manera es reproduïxen en les imatges, sent la meua tasca interpretar-les, recrear les seues formes sempre suggeridores i atrapar-les finalment en les estampes.” manifesta María Reina Salas en la pròpia invitació a l’exposició.

Per a la realització de l’obra ha utilitzat la tècnica de gravat en relleu i gravat en talla, impresos sobre paper en colors rojos, blaus i grisos. Aquesta tècnica dota de major realisme a l’obra, ja que realment tenim la sensació d’estar davant el discórrer de l’aigua, davant la creació de rius, rierols i goles.

L’exposició està composta de vint-i-cinc estampes de xicotet format, en elles es planteja la visió poètica de l’autora quant als recorreguts de l’aigua, com està va dibuixant paisatges i itineraris de la vida. “En definitiva la petjada de l’aigua mateixa que va ‘gravant’  el seu recorregut sobre la terra, creant formes suggeridores, rotundes, i al mateix temps,  diverses i canviants amb el pas del temps.”, com la mateixa Maria Reina Salas l’ha explicat.