El regidor de Cultura d’Alacant, Antonio Manresa, ha mantingut una trobada a la sala municipal d’exposicions de la Llotja del Peix amb gestors de la cultura que li han precedit en el càrrec en anys anteriors. L’entrevista ha servit perquè l’edil reculla impressions d’aquests experts amb l’objectiu de rellançar les activitats culturals a la ciutat. En la reunió han intervingut, a més, Miguel Valor, María Dolores Padilla, Daniel Simón i el director del festival PhotoAlicante, Leónidas Spinelli.

El grup ha aprofitat aquesta entrevista per a recórrer la mostra “Després del document” – Fotografia portuguesa per a la nova dècada, que s’exhibeix aquests dies en la Llotja i que es va penjar al març dins del calendari del festival internacional de fotografia PhotoAlicante, que ve activant l’art fotogràfic de la ciutat en el transcurs de les seues VII edicions.

Manresa ha explicat en la Llotja que ha proposat dues mesures per a potenciar les activitats culturals en la subcomissió per a la recuperació social i econòmica de la ciutat, que ha d’elevar al Ple municipal una sèrie d’iniciatives per a la “reconstrucció” després del Covid-19.

El regidor ha explicat que ha plantejat a la subcomissió unes actuacions de música clàssica, que serien a càrrec de xicotets grups de la Jove Orquestra de la Província d’Alacant que interpretarien la peça “Llibertadors”, del compositor Óscar Navarro, de Novelda. Els xicotets concerts serien gravats, juntament amb imatges especialment atractives del municipi, la qual cosa es fusionaria per a difondre vídeos amb fons cultural i turístic que ajudaren a l’enlairament social i econòmic de la ciutat.

La segona mesura consistiria a incloure a Alacant en el circuit nacional de concerts per a tots els públics a partir de juliol, que utilitzarien un emplaçament de la zona portuària amb capacitat per a centenars de persones, per al que haurà de dialogar amb l’Autoritat Portuària amb la qual pactar aquest emplaçament.