El Santuari de Santa María Magdalena i el noveldense que el va dissenyar, José Sala Sala, són els protagonistes de L’arquitectura dels somnis, el llibre editat per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

El professor de la Universitat d’Alacant, Vicent Brotons, és l’autor del llibre que s’inclou en la col·lecció Monuments emblemàtics de la catorzena campanya d’animació a la lectura Llegir en valencià. La regidora d’Arxiu, Biblioteques i Museu, Mado Abad, va anunciar la publicació de l’obra i va manifestar la seua satisfacció per “la consideració de monument important en l’arquitectura de la Comunitat Valenciana que l’editorial Bromera ha fet del nostre Santuari”.

L’arquitectura dels somnis, “la primera novel·la que es fa sobre el santuari i sobre José Sala”, va apuntar Abad, és una ficció sobre el Santuari de Santa María Magdalena, que enguany celebra el centenari de la col·locació de la primera pedra per a la seua construcció, i les seues influències modernistes, “una de les obres més importants de Novelda”. Per a la realització de l’obra, Brotons ha comptat amb “la col·laboració de l’Arxiu Històric Municipal; de l’arquitecte Juan José Pastor, que treballa en la documentació del Santuari, i de la família de José Sala”, va assenyalar la responsable d’Arxiu, Biblioteques i Museu.