Si bé ha quedat suspés en l’àmbit presencial, les Biblioteques de Villena mantenen els seus serveis virtuals donant major visibilitat al portal web eBiblio de la Comunitat Valenciana i facilitant el seu accés, de moment l’han sol·licitat ja prop de 100 persones , algunes fins i tot des d’altres localitats.

L’atenció als usuaris es manté per correu electrònic, via web i especialment per les seues xarxes socials, a través de les quals estan difonent recursos online per a ampliar l’oferta a la qual lectors i famílies poden accedir des de les seues cases.

Els terminis de devolució de préstecs s’han ampliat automàticament fins hui en què la crisi del COVID-19 s’haja superat.

Estan llançant a la ciutadania iniciatives relacionades amb el món de la literatura, i l’anomenada a la participació està tenint un gran acolliment. Han proposat als villeneros i villeneras compartir en xarxes socials fotografies de moments de lectura amb els llibres que estan llegint, un concurs de poesia per a commemorar el Dia Mundial de la Poesia la celebració de la qual compartim el 21 de març amb desenes de poemes escrits pels nostres lectors/as. Estan brindant un xicotet i sentit homenatge als professionals anònims de la nostra ciutat que treballen aquests dies de crisi sanitària: “Especial Villena Lee!” (10 persones, 10 professions, 10 lectures)…

En definitiva s’han proposat compartir aquest temps amb la ciutadania de Villena, per la seua responsabilitat en aquests dies tan difícils

Òbviament les activitats culturals presencials estan ajornades. Presentacions de llibres que teníem previstes, animació lectora amb els centres escolars, Fira del Llibre… i de moment no estan en condicions de parlar de dates de represa.

Però quan d’ací a poc tornem a passejar pels nostres carrers i a gaudir de la nostra ciutat, informaran de la represa de tots els nostres projectes culturals.

Gràcies als nostres lectors i lectores per confiar en les biblioteques de Villena i brindar-nos calor des de les seues cases, perquè encara que les biblioteques continuen tancades nosaltres seguim al peu del canó