L’edifici municipal del Torrejó ha acollit la trobada dels representants de festivals de cinema de la Comunitat Valenciana amb Catalunya Film Festivals, representada per la seua màxima responsable Marta Lladó. Una trobada que s’emmarca dins de la celebració del ‘III Skyline Benidorm Film Festival’ que es va clausurar el diumenge.

El dissabte es va desenvolupar el taller de ‘Iniciació a la producció de curtmetratges’, impartit per Pepe Jordana, productor d’una vintena de curtmetratges que acumulen més de 300 premis en festivals. En aquest taller, i durant dues hores, Jordana va explicar als participants tot el procés de creació d’un curtmetratge, des de la confecció del guió fins a la seua distribució en festivals, internet i televisió.

L’últim taller va ser el de ‘Stop Motion’, i va ser a càrrec de l’animador i guanyador de dos Goyas Pablo Llorens, que ensenyarà a participants de 5 a 10 anys com animar i donar-li moviment a un ninot creat amb plastilina. A més, els participants es portaran a casa una xicoteta pel·lícula pròpia realitzada durant el taller.

Exposició

L’exposició ‘L’ombra de la llei. Vestuari cinematogràfic’, roman oberta fins al 5 de maig en el Museu ‘Boca del Calvari’ de Benidorm exhibint part del treball de la figurinista Clara Bilbao dissenyat per al film del mateix nom. Clara Bilbao va obtindre el Premi Goya al millor vestuari de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya de 2019 per aquest treball, i en 2012 i 2016 per ‘Ningú vol la nit’ (Isabel Coixet) i ‘Blackthron’ (Mateo Gil), respectivament.