Trescents curmetrages aspiren a ser seleccionats per a la tercera edició del SkylineBenidorm Film Festival, que se celebra a la ciutat del 4 al 7 d’abril i les projeccions del qual es realitzaran a l’Aula de Cultura de la Fundació CAM. El termini de presentació de peces es va tancar la setmana passada i els programadors del certamen ja estan visualitzant tots els curts d’animació, documental, ficció i estudiants que s’han presentat a concurs i dels quals eixiran els 25 seleccionats. 

En els pròxims dies, l’organització donarà a conéixer el nom dels treballs seleccionats que optaran als premis d’aquesta edició. Entre els curtmetratges seleccionats en l’edició de 2018 del festival benidormense estava ‘Mare’ de Rodrigo Sorogoyen, treball que va competir enguany en la carrera dels Oscar. 

La regidor de Cultura, Ana Pellicer, i la directora del certamen, Beatriz Hernández, han recordat que “una dels senyals d’identitat del SkylineBenidorm Film Festival i que li diferencia d’altres festivals és que funciona sota la fórmula del pagament per selecció, de tal forma que tots els treballs projectats rebran 200 euros”. 

A més del pagament per selecció, el festival entregarà quatre premis: el de millor curtmetratge, que rebrà 550 euros; i tres premis de 350 euros per al millor curt valencià, el millor documental i per al millor guió. També hi ha un premi per al millor curt fet per estudiants: un bo de distribució a càrrec de la plataforma Movibeta, que els permetrà manar el seu treball a festivals nacionals i internacionals

Durant els dies de projecció, la ciutat acollirà activitats paral·leles, com a tallers o classes magistrals a càrrec de professionals del món del cinema.