L’organització del Skyline Benidorm Film Festival, que se celebra del 4 al 7 d’abril, ja ha seleccionat els 25 curtmetratges que competiran en les tres categories a concurs: Millor Documental, Ficció Nacional i Curtmetratges Valencians. Després de visionar les 300 produccions audiovisuals presentades, els programadors del festival han triat els següents curtmetratges:

– Curts de Ficció: ‘Greta’, de Daniel Calavera; ‘Volcánica’, de Alberto Velasco; ‘El jarrón’, de Rubén Tejerina; ‘La nortia’, de Carlos Baena; ‘Un día en el parque’, Diego Porral; ‘Destino: Verano’, de Antonio Sosa; ‘Tono menor’, de Iván Sainz-Pardo; ‘Caronte’, de Luis Tinoco; ‘Bolck 24’, de Fernando Pozo; ‘La Guarida’, de Iago de Soto; ‘Mi hermano Juan’, de Cristina y Mª José Martín; ‘Nomeolvides’, de Ferrán Navarro-Beltrán; ‘El llibre’, de Francesca Catalá; ‘Best Seller’, de Max Lemcke; ‘Uncoloured Girl’, de Charlie García Villalba; y ‘Flotando’, de Frankie de Leonardis.

– Curts Valencians: : ‘Minotauro’, de Greg A. Sebastian; ‘Ipdentical’, de Marco Huertas; ‘El olvido’, de Xenia Grey y Cristina Vaello; ‘Hay algo en la oscuridad’, de Fran Casanova; y ‘Manspreading’, de Abdelatif Hwidar.

– Curts Documentals: ‘2001 Destellos en la oscuridad’, de Pedro González Bermúdez; ‘Kyoko’, de Marcos Cabotá y Joan Bover; ‘Heridas contra el olvido0, de Raqual Agea; y ‘Nuestra vida como niños refugiados en Europa’, de Silvia Venegas.

El Skyline Benidorm Film Festival funciona sota la fórmula del pagament per selecció, de tal forma que tots aquests treballs rebran 200 euros. A més del pagament per selecció, el festival entregarà quatre premis: el de millor curtmetratge, que rebrà 550 euros; i tres premis de 350 euros per al millor curt valencià, el millor documental i per al millor guió. També hi ha un premi per al millor curt fet per estudiants: un bo de distribució a càrrec de la plataforma Movibeta, que els permetrà manar el seu treball a festivals nacionals i internacionals

La regidor de Cultura, Ana Pellicer, i la directora del certamen, Beatriz Hernández, han indicat que “una vegada seleccionats els curtmetratges a concurs, tot està preparat per a la tercera edició del Skyline Benidorm Film Festival, que igual que l’any anterior comptarà amb activitats paral·leles i complementàries a les projeccions, com a tallers o classes magistrals, de les quals en els pròxims dies es donaran a conéixer tots els detalls”.