La secretària autonòmica de Cultura i Esport de la Generalitat, Raquel Tamarit, ha presentat la temporada del Institut Valencià de Cultura en el Teatre Arniches d’Alacant prevista per a l’últim trimestre de la temporada al costat de la delegada territorial del IVC a Alacant, Alicia Garijo.

El Institut Valencià de Cultura continua la seua activitat a Alacant després de tancar el primer trimestre de 2021 amb un balanç més que positiu, i proposa una programació diversa i pensada per a tota mena de públics. Són 40 propostes culturals de teatre, circ, música, cinema i dansa que seran presents en l’escenari del Arniches a l’abril, maig i juny.

Segons la secretària autonòmica, Raquel Tamarit: “La recta final de la programació del Arniches 2020-2021 ve marcada per la qualitat, la quantitat i diversitat d’opcions per a públics diferents. A través de la nostra programació estable a Alacant hem demostrat que la cultura en directe és segura, que és importantíssim ajudar al sector programant i que hem marcat un camí i un model de democratització de la cultura i de mesures de seguretat que fa factible continuar programant, adaptant-nos a cada moment i a cada situació. Per això, de nou, animem a totes les institucions al fet que seguisquen aquest camí tan necessari”.

La delegada territorial del Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, ha afegit que “estem molt contents en comprovar que el públic de la província d’Alacant ens ha recolzat aquests mesos complicats per a tots, i la nostra responsabilitat i il·lusió és mantindre aqueixa confiança oferint una programació de qualitat i diversa en condicions de màxima seguretat”.

Per a el trimestre vinent el públic podrà gaudir de 9 espectacles de teatre, 4 de dansa, 3 de música, 2 de circ i 1 espectacle de cabaret; dels quals 5 són propostes familiars, a més de 12 sessions de la Filmoteca.

Altres activitats en les quals es podrà participar dins de la nova programació són: 4 sessions de cinema integrades en MOVA, 2 presentacions literàries, la projecció d’1 documental, el Torneig de Dramatúrgia del IVC i 3 activitats dins del Festival de Cinema d’Alacant.

Tres mesos plens de propostes per a tots els gustos

‘La meua nit amb Maud’ de Éric Rohmer és la pel·lícula que es projectarà en la Filmoteca per a donar la benvinguda a aquesta nova programació.

Com ja és habitual en la primavera del Arniches, la dansa serà l’encarregada d’obrir la nova programació d’arts escèniques amb un espectacle emmarcat en el festival Abril en Dansa, que enguany puja a les seues taules a la companyia Stocos amb ‘Oecumene’ i Chirstine Cloux-Jorge Picó amb ‘Tout Finirà Bé’, a més de la presentació del llibre ‘Dansa i Confinament’ de Pepa Cases.

A l’abril també cap la música en el IVC que presenta al cantautor valencià Julio Bustamante, Premi d’Honor de la Música Valenciana 2020, l’11 d’abril.

El 27 d’abril es commemora el Dia Internacional de la Dansa amb la presentació del documental ‘Paradís’. Es tracta d’un mediometraje, encarregat pel Institut Valencià de Cultura per a visibilitzar la dansa valenciana i secundar-la, així també, en aquests moments de dificultat per a tots.

Al maig la cita musical serà amb la banda de ‘rock’ Leone en concert.

El Institut Valencià de Cultura confirma el seu compromís amb MOVA (Mostra Visible Alacant), un espai per al cinema i la cultura sobre diversitat sexual, d’identitat i gènere que es desenvolupa el mes de maig; i amplia la seua oferta incloent un espectacle de teatre i un altre de dansa a més de quatre projeccions de cinema.

Continua la col·laboració amb el Festival de Cinema d’Alacant, que aterra en el Teatre Arniches per a oferir la projecció de tres clàssics del cinema espanyol.

Durant aquest trimestre passaran pel Arniches companyies de la talla de la Zaranda amb ‘La batalla de los ausentes’, La Dependent amb ‘Icària’, Moma Teatre amb l’espectacle ‘La memòria de l’oblit’, la companyia de circ Maintomano amb la producció ‘Sin miedo’, Teatre del Barri amb ‘Los que hablan’ o Exlímite que presenta ‘Los Remedios’.

El Institut Valencià de Cultura proposa al juny un especial tancament de temporada, tornant a apostar pel talent local: ‘Som d’ací’, amb dues produccions de professionals alacantins. Mercè Vila Godoy & Gloria Sirvent presenten ‘El meravellós viatge de la Llija’ el 5 de juny dins del cicle ‘Som Menuts’ i la companyia de circ Lucas Escobedo representarà ‘Paüra’ el 12 de juny.

En la línia de col·laboració amb institucions i associacions, i atés que Fesfoc, un any més, no podrà celebrar-se a l’aire lliure, el Teatre Arniches acollirà aquesta nova edició, presentant el concert de Xavi Sarrià el dissabte 19 de juny.

En definitiva, el IVC programa en el Teatre Arniches tres mesos plens de talent, creativitat i qualitat per a tancar aquesta atípica Temporada 2020-2021.

Tota la programació del IVC Alacant es pot consultar en la web https://ivc.gva.es/, en la qual també es podrà descarregar el programa trimestral.