El Teatre Arniches, de la mà de l’Institut Valencià de Cultura, acull aquest divendres 30 d’octubre la representació de l’obra ‘Historia de una maestra’. L’espectacle tindrà lloc a les 20.30 hores i el preu de les entrades és de 10 euros.

Aquest espectacle està dirigit per l’actriu i directora Gemma Miralles, natural d’Alcoi, i interpretada per Paula Llorens, qui dona vida a Gabriela López, protagonista de l’obra. A més, Llorens va rebre l’any 2019 el premi a la millor versió dels Premis de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana per la seua adaptació al teatre de ‘Tirant lo Blanc’, singular per la visió femenina que fa  d’aquest clàssic.

‘Historia de una maestra’ endinsa els espectadors en la memòria de Gabriela, en la qual hi habiten els records del seu passat com a mestra. Els seus pensaments portaran el públic a conéixer alguns dels personatges i esdeveniments més importants de l’Espanya del principi del segle XX, com ara el caciquisme, les escoles de les zones rurals, els progressos de l’ensenyament durant la II República, les dues espanyes o els dos bàndols de la Guerra Civil espanyola. Aquest espectacle funciona com un homenatge a totes i tots els mestres que van lluitar per educar aquest país, en una època de pobresa, ignorància i opressió.

La coordinadora de la Direcció Territorial de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, comenta sobre aquest espectacle que “aquesta obra ofereix un retrat dels costums dels pobles espanyols al principi del segle passat, però sobretot és la història d’una dona, la vocació absoluta de la qual és la docència”.

Aquesta representació es durà a terme amb totes les garanties per tal que tots els assistents puguen gaudir de la cultura amb les millors condicions de seguretat i higiene.

Es poden aconseguir les entrades per a aquest espectacle en aquest enllaç <https://www.instanticket.es/#/detalle/CACTUS@Janto_SAB/ARNICHES>