La Diputació estrena en el Teatre Arniches l’obra de David Sánchez reconeguda amb el Premi Evarist Garcia
Julia Parra convida a la ciutadania a assistir “a una representació teatral molt especial amenitzada amb música que forma part del programa cultural alacantí”
03-12-22.- El Teatre Arniches estrenarà dilluns que ve, 5 de desembre, a partir de les 20 hores l’última obra guanyadora del Premi de Teatre Breu en Valencià “Evarist Garcia”, un certamen impulsat per l’àrea de Cultura la Diputació d’Alacant. La peça de l’escriptor David Sánchez, La navalla d’Ockham, es va alçar amb el premi de la XXIII edició el mes de setembre passat.
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha convidat a la ciutadania a assistir “a una representació teatral molt especial que forma part del programa cultural alacantí”. La responsable provincial ha destacat a més que “en aquesta ocasió l’acte estarà amenitzat pels músics de la Colla de Dolçainers i Tabaleters Sant Antón d’Alacant i comptarà, a més, amb la col·laboració de l’actor Xavier Monzó com a conductor de la vetlada”. L’entrada serà lliure i gratuïta, fins a completar l’aforament del teatre.
Per part seua, David Sánchez ha revelat dilluns que ve el públic podrà gaudir d’una posada en escena a mig camí entre una lectura dramatitzada i la representació teatral a càrrec de la companyia relectors Teatre, dirigida per Iván Jiménez. Entre els actors, figuren Rosegue Castillo Berenguer, Diego Juan i Anna Berenguer. També hi haurà ambient sonor en directe gràcies a la col·laboració del músic Daniel Carrillo i el vestuari serà a càrrec de Sara Torra.
L’argument de l’obra La navalla d’Ockham tracta sobre una mestra que treballa en una escola infantil en la qual, a partir d’un incident ocorregut, ixen a llum una sèrie de temás tabú i traumes que mezcan el passat amb el present i el professional amb el personal.
El jurat de l’última edició del Premi Evarist García, presidit per la diputada de Cultura, ha estat format per Jaume Sellés, en representació de la Conselleria d ́Educació, Investigació, Cultura i Esport; Isabel Marcillas, doctora de Filologia Catalana en la Universitat d’Alacant; Jaume Lloret, professor de Filolofía Catalana en la UA; i Mª Ángeles Francés, doctora en Filolofía Catalana.
David Sánchez Pacheco (Torremendo, 1994), és graduat en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant i actualment imparteix classes com a professor de Eduación Secundària a Barcelona. Des de la seua infància ha estat vinculat a l’art dramàtic, disciplina en l’es va iniciar formant part del grup de teatre de la seua localitat natal. Més tard va continuar la seua formació a l’Aula de Teatre de la UA de la mà de Tomàs Mestre, Ricardo Arqueros, Elena Candela, Iván Jiménez i Joan Miquel Reig, així com en les companyies de Teatre Raspeig, sota la direcció de Miguel Segura, La Sobreactuà , a càrrec d’Elena Candela, i l’Escola Hamlet de Roger C. Dorca i Miquel Murga.
A més, ha rebut cursos de formació teatral amb José Gabriel Campos, Ana Sala, Joan Nave i, més recentment, a la Sala Beckett, amb Josep Maria Miró, Sergi Belbel, Pere Riera, Marc Martín i Sílvia Navarro.
En la seua trajectòria literària ha rebut reconeixements com el Premi Ciutat d’Alcoi de teatre “Pep Cortés” amb l’obra La Pedregada (2021), o els premis de poesia Mario Benedetti de la UA (2014) i del Certamen de Relats Curts i Poesia per a Escriptor Novells de la Província d’Alacant, en 2016.