El Teatre Arniches presenta la nova temporada amb una aposta en el teatre familiar, les companyies valencianes i els nous llenguatges i dramatúrgies. En aquest trimestre s’afig una nova col·laboració que és la realització de la Mostra Jove de Teatre l’última setmana del mes de març organitzada per l’IVAJ.

La proposta la formen 14 espectacles, amb 9 funcions escolars amb la col·laboració de la iniciativa PROJECTA. La proposta per a la infància SOM MENUTS arriba amb la segona edició d’un nou espectacle per a bebés amb aforament reduït a 50 persones per cadascuna de les tres sessions amb la companyia IMAGINART i el seu espectacle “Planeta Ca”. Ca és un planeta desconegut, un territori muntanyenc de colors i textures suaus, amb cràters, coves i racons que amaguen sorpreses. Textures diverses, sòls irregulars, coves i espais secrets d’un espectacle-instal·lació sensorial per a xiquets i xiquetes d’1 a 3 anys. Una secció, la infantil-familiar, que en paraules d’Alicia Garijo, coordinadora del Teatre Arniches, ve a recollir una oferta de gran qualitat que produïsca una sensació de satisfacció entre el públic assistents.

Cal destacar la representació de la companyia Addaura Teatre Visual un espectacle de màgia, teatre negre i ombres basada en la poesia visual de Joan Brossa on es mesclen dansa, màgia, projeccions, titelles i ombres. Una investigació que ens porta a encaixar-ho tot sense perdre el significat que l’autor vol transmetre’ns en cadascuna de les obres: La clau de les lletres (ombres, titelles i teatre negre), Poema Alfa 1969 (objectes i màgia), poema Escala musical…. L’arquitectura de l’espectacle és àgil, divertida, didàctica i lleugera al mateix temps. Llums i vestuaris contribueixen perfectament al caràcter oníric de l’obra. Especialment interessant és la capacitat dels ballarins per a coordinar coreografies amb trucs de màgia, estils de ball diferents, actuació i humor. Totes les escenes estan basades en poemes de Brossa: La clau dels lletres, Poema Alfa, Ruixat de lletres, Escala musical, Senyor, Poema objecte, Contes.

Addaura Teatre Visual

Foto: Addaura Teatre Visual

D’altra banda la companyia El Pati realitzarà al març un espectacle en aforament reduït en l’escenari de la qual es realitzaran dues funcions. La seua obra, “A mà”, és una història comptada amb fang, amb un xicotet personatge amb un enorme desig d’escapar, un aparador i els seus inquilins, una història d’amor, una història de xicotets fracassos, un torn, una diminuta terrisseria i quatre mans que juguen. Un espectacle de xicotet format però de gran sensibilitat, poesia i encant. Tendresa, humor, sorpresa, tristesa…Una xicoteta joia.

Com a novetat, serà la incorporació de música de grups valencians que s’inicia al gener amb ELS JOVENS en concert, una iniciativa que pretén cobrir un buit no atés per l’oferta pública i privada actual d’esdeveniments musicals en valencià. Els Jóvens situen l’univers de les seues cançons a l’Alacantí, concretament a Sant Vicent del Raspeig, d’on són els ideòlegs i compositors del projecte, René Macone i Pep Mirambell. Les tradicions, els costums i fins i tot les manies dels habitants de la “terreta” són el fil conductor del seu primer disc, que ja han escampat per un bon grapat d’escenaris del nostre territori.

El Teatre d’adults compta amb cinc espectacles diferents, que essencialment serà teatre de text, comptant amb tres companyies valencianes. La companyia Teatre El Micalet amb l’obra “El Nom” que ser realitzarà en valencià o la companyia argentina de teatre físic sense paraules POYO ROJO que aborda la seducció de dos homes sense paraules però amb radi en directe amb un teatre que és contacte i gest o l’obra “Azaña, una passió espanyola” de la companyia Teatre de l’Abadia que relata la vida i obra del polític espanyol.

Poyo Rojo

Foto: Poyo Rojo

La Dansa vindrà de la mà, com indicàvem, de l’espectacle sobre el poeta Joan Brossa realitzat per la companyia Addaura Teatre Visual i del Premi Nacional de Dansa per les Companyies Provisional Dansa, d’una banda, i Nòmada amb l’obra “Una vegada més” que en paraules de Carmen Werner, fundadora de Provisional Dansa, assenyala que “les conseqüències d’una unió sempre són un enigma, però solen portar-nos a una dolça repetició d’actes i gestos, de complicitat i desitjos. Hi ha vegades que un home decideix i la dona acata, les menys vegades diria jo; és ací on apareix la manipulació i on el resultat d’una convivència pot semblar plaent”.

La Filmoteca compta amb 11 emissions i afig a la seua oferta habitual una sessió de curts valencians.

Els resultats del Teatre Arniches en els últims tres anys estan sent molt positius atés que hem passat d’una mitjana de 115 espectadors en 2016 a 170 espectadors en 2018 el que suposa un 64% de l’aforament.

Programació gener-març 2019

 GENER

ARNICHES MENUT Diumenge 13 de gener, 11:30, 12:15 i 13:00h   IMAGINART presenta PLANETA KA SENSE NUMERAR Preu: 20 ENTRADES DOBLES (ADULT+BEBÉ) 8€ 10 ENTRADES SIMPLES 6€ només adults. Edat recomanada: D’1 a 3 anys. Dansa-teatre per a bebés Duració: 25 minuts aprox.

Divendres 19 de gener, 20:30h  PROVISIONAL DANZA i CÍA. NÓMADA presenten UNA VEZ MÁS  Preu: 12€ Edat recomanada: Públic adult. Dansa Duració: 50 minuts.

Divendres 25 de gener, 20:30h  TEATRO DE LA ABADÍA presenta AZAÑA, UNA PASIÓN ESPAÑOLA  Preu: 15€ Edat recomanada: Públic adult. Teatre en castellà. Duració: 90 minuts.

Diumenge 27 de gener, 19:00h  ELS JÓVENS EN CONCERT Preu únic: 6€ Edat recomanada: Tots els públics. Música. Duració: 70 minuts.

 FEBRER

Dissabte 2 de febrer, 20:30h CÍA. UN POYO ROJO presenta  UN POYO ROJO Preu: 12€ Edat recomanada: Públic juvenil i adult. Teatre gestual sense paraules. Duració: 60 minuts.

ARNICHES MENUT Diumenge 3 de febrer, 12:00h   MARIE DE JONGH presenta ¿POR QUÉ LLORAS, MARIE? Preu familiar: 6€ adults/4€ xiquets (promo 5×4) Edat recomanada: Públic familiar a partir de 5 anys. Espectacle sense paraules. Duració: 50 minuts.

Divendres 15 de febrer, 20:30h    CIA. TEATRE EL MICALET presenta EL NOM Preu: 12€. Edat recomanada: Públic juvenil i adult.    Teatre en valencià. Duració: 100 minuts.

Diumenge 17 de febrer, 19:00h  El grup TARDOR presenta PATRAIX  Preu únic: 6€ Edat recomanada: Tots els públics. Música. Duració: 70 minuts.

ARNICHES MENUT Diumenge 24 de febrer, 12:00h (públic familiar). Dilluns 25 de febrer, 11:00h (didàctica) ADDAURA TEATRE VISUAL presenta EMBROSSA’T Preu: 6€ adults/4€ xiquets (promo 5×4). Edat recomanada: Tots els públics (a partir de 8 anys) Dansa, teatre, màgia, circ, titelles. Sense paraules Duració: 55 minuts.

MARÇ

Dissabte 9 de març, 20:30h LA ZAFIRINA presenta CHUCHO Preu: 12€ Edat recomanada: Públic juvenil i adult. Teatre en castellà Duració: 75 minuts aprox.

ARNICHES MENUT Diumenge 10 de març, 11:30 i 13.00h CÍA. EL PATIO presenta A MANO SENSE NUMERAR. AFORAMENT REDUÏT A 50 PERSONES. Preu: 6€ adults/4€ xiquets (promo 5×4). Edat recomanada: Tots els públics (a partir de 6 anys). Titelles amb fang i objectes. Sense paraules. Duració: 45 minuts.

Dissabte 16 de març, 20:30h GUILLEM ALBÀ & LA MARABUNTA presenten MARABUNTA Preu: 15€ Edat recomanada: Tots els públics. Música. Duració: 75 minuts aprox.

Divendres 22 de març, 20:30h CIA. HONGARESA presenta LA PIEDRA DE LA LOCURA Preu: 12€ Edat recomanada: Públic adult. Teatre en castellà Duració: 65 minuts.

ARNICHES MENUT Diumenge 24 de març, 12:00h (públic familiar). Dilluns 25 de març, 11:00h (didàctica) TEATRO DELLE BRICIOLE presenta POP UP (Un fósil de dibujo animado) Preu: 6€ adults/4€ xiquets (promo 5×4). Edat recomanada: Tots els públics (a partir de 3 anys) Teatre d’objectes sense paraules. Duració: 45 minuts