Aquesta setmana tenim al Teatre Arniches doble programació: d’una banda, el divendres, 28 de febrer, ho dedicarem als adults, amb la representació d’una obra de temàtica, per desgràcia, d’actualitat: els maltractaments que alguns xiquets i xiquetes reben a l’escola per part dels seus companys, amb la passivitat o desconeixement dels adults que els envolten. El Xicotet poni, de Paco Bezerra és una obra basada en una notícia real, que es va produir fa uns anys, quan a un xiquet se li va prohibir que anara al col·legi amb la seua motxilla de la seua mascota: little pony. La direcció del col·legi va considerar “detonant d’assetjament” el fet que Grayson acudira a classe amb aqueixa motxilla dels seus dibuixos animats preferits. En aquest cas, a més de l’interés per la temàtica, tindrem ocasió de veure en els escenaris a l’alacantina Gloria Sirvent, després de molts anys sense presentar cap treball a la seua ciutat. Segons diversos estudis realitzats entre menors d’11 a 15 anys, l’11% dels menors admet haver realitzat un intent de suïcide com a mínim una vegada en la seua vida.

Aquesta obra està dedicada a Grayson i a tots els xiquets que, com ells, han patit insults i agressions físiques en l’àmbit escolar sense que ningú al seu voltant haja fet res per a evitar-ho. Aquest text està inspirat en els fets reals que van succeir a Carolina del Nord en 2014.

Sabates noves

Sabates noves

D’altra banda, el diumenge, en sessió matinal, amb aforament limitat a 75 persones, i el dilluns, en campanya escolar, presentaran l’últim muntatge de Tian Gombau l’home dibuixat que presenta Sabates noves. Anem canviant de sabates a mesura que anem creixent, no sols de grandària sinó per totes les vivències que anem acumulant i que, al final, són les que ens van fent les persones que realment som. Sabates noves va rebre el Premi Feten 2019 al millor espectacle de xicotet format.

Ens agradaria que, per als xiquets i xiquetes, aquest muntatge fóra una aventura. I que els adults ens connectàrem amb la nostra infantesa: les cançons populars, la relació amb la naturalesa, el pas del temps. Perquè aquesta companyia treballa tan per a uns com per als altres, per a convertir el ratito que estiguem junts en una vivència.

Teatre d’objectes que ens transporta a la infantesa amb grans dosis d’afecte i tendresa. Dedicat als nostres pares, que ens van ajudar a créixer i als nostres fills i filles, que també.