La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit i la delegada del Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, han presentat la temporada 2021-2022 del Teatre Arniches, que arranca oficialment a l’octubre i finalitza al juny.

La programació de temporada ve carregada de moltes novetats ben recolzada per l’equip del Teatre Arniches que ve després del Festival d’Arts Escènica Fresca d’aquest estiu.

Hi ha més de cent propostes durant tota la temporada valorades en 475 mil €, un 20% més que la passada temporada. Està fixat l’objectiu de recolzar el sector del teatre que oferirà la varietat per a incentivar l’esperit crític. La cultura cura pel que les persones la necessitem.

El teló que s’obri pretén ser un referent a la ciutat d’Alacant destacant els abonaments trimestrals que estan oberts per primera vegada per a aconseguir que la cultura siga assequible captant nous públics. Hi ha un abonament a la carta o abonaments específics com per a públic jove. És un esforç del Arniches perquè la butxaca no siga una excusa.

Hi ha propostes molt fanfarrones com La Rebel·lió el pròxim 8 d’octubre de Marea Dansa que és una obra molt recomanable, destacant l’aposta per tot el que es crega des d’ací amb creadors alacantins-as.

Es llança la campanya d’un “Teatre singular” des de la diferència i l’atreviment que aposta per la pluralitat per a arribar a tots i totes. Passaren molts noms propis de l’escena actual. Serà important la participació de companyies valencianes com Esclafits Teatre o Enclavats Teatre.

Ens agrada la picada d’ullet a la literatura com a Donya Rosita, anotada, una comèdia tràgica sobre el pas del temps, en segon lloc La Joven amb Ulloa que està unit a la comunitat docent basada en l’obra de Pardo Bazán, la tercera proposta vinculada a les lletres és El Caballero incierto basat en un personatge de Rosa Montero que parla de la figura de la dona en els quals calia transgredir aspectes socials i finalment una obra de Shakespeare, una representació aclamada per la crítica amb una interpretació magistral.

Respecte a la dansa i el circ no serà una anècdota, amb tres propostes de dansa. S’estrenarà de manera absoluta la producció de circ de l’alacantí Lucas Escobedo durant dos dies que completarà sis propostes de circ en el Arniches.

Es realitzarà també el cicle de Nadal al Arniches amb quatre propostes de tall familiar. Destacar la de l’agrupació senyor Serrano amb l’obra Prometeu que és una proposta per a xiquets i xiquetes tot sol, sense adults que interferisquen en la comunicació de la infància amb actors.

L’aposta per la dona és un signe que es caracteritza durant aquest període.

Per a finalitzar la directora Tamarit ha referenciat l’assumpte del Cinema Ideal que es troba en la fase final d’assumir la compra de l’espai que en principi es podria convertir en la pròpia Filmoteca a més d’altres continguts on des de cultura de la Generalitat es posaran en marxa per a la seua execució.