Aquest dilluns en el Teatre Arniches la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit acompanyada pel director general del IVC, Abel Guarinos va presentar la nova temporada del Institut Valencià de Cultura a Alacant.

Les característiques principals de la temporada es basen en dues premisses:

l’eixida al carrer i la recuperació d’espectacles suspesos per la pandèmia en el qual el Teatre Arniches ha programat la majoria que van quedar ajornats.

Més de 50 propostes en aquest primer quadrimestre amb 9 espectacles de dansa, 7 de música, 11 de teatre i 8 de família amb 12 sessions de la filmoteca.

Filmoteca. Kenji-Mizoguchi

La programació arranca el dia 17 de setembre amb la Filmoteca en el qual s’emet una de les pel·lícules del cicle del director japonés Kenji Mizoguch i el 19 de setembre PINK UNICORNS de la Companyia La Macana on es veu a un pare i a un fill junts en un projecte artístic sobre l’escenari. Les entrades ja es poden adquirir en la web del Institut Valencià de Cultura, començant a Alacant més prompte que mai.

Respecte a la reprogramació, que garanteix la quantitat i la qualitat, és important assenyalar que el Teatre Arniches, immers en la societat alacantina, arranca amb el Festival Abril en Dansa, el Festival Circarte o la Mostra d’Autors Contemporanis i durant l’època de Nadal s’ha incrementat en 4 espectacles per a albergar més companyies.

Cía La Macana. Pink Unicorns

D’altra banda, s’activa a través del programa Reactivem els dimecres, dia poc habitual, en el qual es presenta una proposta escènica que té un abonament singular de 18 € per als quatre espectacles previstos. És un increment de l’activitat per a reactivar el sector de la cultura.

Enguany es manté el projecte de Butxaca solidària. Una acció de tall social que permet una bonificació del cent per cent de l’entrada per a entre 10/15 assistents per cada espectacle per a persones que tinguen la consideració de vulnerables, social i econòmicament.

Respecte a la normativa de seguretat que està en vigor en l’actualitat han informat que el Teatre Arniches compta amb el 75% de l’aforament i l’obligat ús de les màscares per a assistents.

La campanya promocional d’aquesta temporada ha inclòs a diferents professionals del sector de la cultura, entre ells, a Lola Sáez que és la taquillera del Teatre Arniches.