Cultura de la Generalitatreprén la seua activitat al Teatre Arniches després de la pausa de Setmana Santa amb música i dansa. El dissabte 15 d’abril arriba el cantautor Andreu Valor, i el diumenge 16 el Teatre Arniches es converteix una vegada més en seu del festival Abril en Dansa amb el primer dels dos espectacles que oferirà en aquest marc: ‘Anhel’, de la companyia de Cristina Gómez.
Segons la delegada de l’Institut Valencià de Cultura, Alicia Garijo, es tracta de dues propostes de gran qualitat, que arriben avalades per nombrosos reconeixements: “Ens encanta rebre Andreu Valor, ja que a més de ser alacantí de Cocentaina, és un artista que ha aconseguit situar-se en un lloc molt destacat com a autor i com a intèrpret”. Sobre Abril en Dansa, Garijo ha expressat la seua satisfacció i comenta: “Ens encanta continuar sent part d’aquest gran festival, i més en aquest cas, en què l’IVC programa per al festival aquesta meravellosa peça de Cristina Gómez”.
Andreu Valor, després de quinze anys en solitari i amb huit discos a l’esquena, presenta a l’Arniches el seu nové disc, denominat ‘Un nou món’, el dissabte 15 d’abril a les 20.30 hores.
En aquest nou treball, Valor incita a descobrir una altra manera de concebre la cançó d’autor més clàssica, però sense perdre l’arrel. Textures, ambients i influències del nord d’Europa matisen el resultat sonor. Aquest treball ha estat guardonat amb el premi al millor disc de cançó d’autor en els Premis Ovidi 2022.
Compromés amb la vida, les persones, la dignitat col·lectiva i la llibertat, Andreu Valor canta i s’expressa per a mostrar una altra opció de societat més amable, solidària i humana.
El diumenge 16, a les 19.00 hores, serà el torn de la dansa, en el marc del Festival Abril en Dansa, de la mà de la companyia de Cristina Gómez, que presenta la seua peça ‘Anhel’, millor espectacle de dansa, millor direcció coreogràfica i millor ballarina dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2022. Primer premi en el certamen coreogràfic BUCLES.
Aquesta cita també comptarà amb un col·loqui previ, pertanyent al cicle ‘Hablemos de’. En aquest cas es parlarà de l’obra ‘Anhel’, amb José Vicente Peiró i Ana Estellés, moderat per Asun Noales. En col·laboració amb l’Acadèmia de les Arts Escèniques d’Espanya. Serà a les 18.00 hores al Teatre Arniches.

Venda d’entrades:
Andreu Valor:
https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=150423NOU
Anhel:
https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=160423anhel