Cultura de la Generalitat a través de l’IVC posa el colofó a la seua programació de dansa de la temporada amb la prestigiosa companyia Mal Pelo i el seu espectacle ‘Bach’. Serà el dissabte 14 de maig a les 20.30 hores al Teatre Arniches.

En paraules de la delegada territorial de l’Institut Valencià de Cultura, Alicia Garijo: “‘Bach’ és un fantàstic colofó per a la dansa al Teatre Arniches aquesta temporada. Un any més podem dir que hem aconseguit exhibir una mostra completíssima de la millor dansa en gira. Amb aquest espectacle posem el punt i seguit a la programació d’aquest gènere, que continuarà sent prioritari en la temporada 2022/23”.

María Muñoz és l’autora de ‘Bach’, un sol interpretat per Federica Porello en què la música de Bach acompanya el moviment pur de les ballarines a través d’un estudi del moviment, la mirada, el ritme, la respiració i la presència amb relació a la musicalitat. És una selecció de preludis que sonen en directe, amb la memòria d’algunes fugues ballades en silenci, continguts en els dos llibres que configuren ‘El clavecí ben temperat’ compost per Johann Sebastian Bach en el segle XVIII.

Federica Porello -intèrpret italiana i companya de María en aquest viatge- estableix un diàleg que reforça la improvisació en un joc de complicitats. La presència de la intèrpret evoluciona dins d’un treball de moviment pur. En 2018 Porello va ser guardonada com a millor intèrpret femenina de dansa pels Premis de la Crítica de Barcelona, en els quals la peça també va ser guardonada.

Mal Pelo, és un grup de creació escènica caracteritzat per una autoria compartida que ha donat com a resultat més de 30 espectacles des de la seua fundació en 1989, fins al moment, i nombrosos reconeixements entre els quals destaquen el Premi Nacional de Cultura de Catalunya, el Premi Ciutat de Barcelona i el Premi Nacional de Dansa 2009, per la seua trajectòria tant en l’àmbit de la creació coreogràfica com en l’obertura de nous camins en la dansa contemporània, on ‘Bach’ va rebre una menció especial.

‘Bach’ s’ha representat més de 150 vegades des de la seua estrena i s’ha representat a Espanya, Itàlia, el Marroc, Canadà, Anglaterra, Alemanya, Jordània, Síria, Àustria, França, Colòmbia, EUA, Líban o la República Dominicana, entre altres. L’han programat espais de referència com són Agora de la danse (Quebec), Òpera de Damasc, Théâtre les Abesses (París) o HAU2 (Berlín), entre molts altres. També al Teatre Lliure i el Teatre Real que, a més, són institucions col·laboradores de la producció.

Venda d’entrades:

https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=TA140522