Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, tanca la temporada 2021-2022 al Teatre Arniches amb un balanç molt positiu en el qual creix el nombre d’espectadors respecte a les xifres anteriors a la pandèmia. En concret, l’audiència de l’Arniches ha augmentat entorn del 7 % respecte a la temporada 2018-2019
La delegada de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, es mostra satisfeta amb el desenvolupament d’aquesta temporada, que va començar encara molt marcada per la situació sanitària, però en la qual a poc a poc s’ha anat assolint la normalitat. “Estem contents per acabar una temporada més sense incidències i molt agraïts al públic que, malgrat tot, ha continuat confiant en nosaltres. Això ens dona ànims per a continuar treballant i tornar-los la confiança en forma d’una temporada 2022-2023 original, de qualitat i sobretot plena d’emoció” i afig: “A més, per segon any, Cultura de la Generalitat ofereix a la ciutadania alacantina, així com a visitants, el seu festival FRESCA! del 7 al 17 de juliol, que hem preparat amb moltíssima il·lusió i que estem segurs que no decebrà”.
Des de l’inici de la temporada han passat per l’Arniches 9.278 espectadors, que han pogut gaudir de 65 espectacles, 23 d’aquests, de companyies o artistes de la Comunitat Valenciana. La temporada ha comptat amb una cuidada selecció del millor teatre, circ, dansa i música de mitjà i xicotet format del circuit escènic nacional. En són una prova els nombrosos reconeixements que han rebut moltes d’aquestes produccions. Entre els finalistes als Premis Max d’enguany es troben: ‘Rebelión’, ‘Paüra’, ‘Cris, pequeña valiente’, ‘Les Cotton’ i ‘Turistas’.
El Teatre Arniches, a més, va acollir l’estrena absoluta d’‘Adeu’, de Lucas Escobedo, la producció de circ de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant en 2021, i ha tancat la temporada amb ‘El tocadiscos de Joan Fuster’, també produïda per l’IVC i emmarcada dins de la commemoració del Centenari Fuster.
S’han celebrat els cicles Som Menuts, MOVA (Mostra Visible Alacant), i s’ha confirmat la col·laboració amb Abril en Dansa; La Cívica. Escola Valenciana, o la Universitat d’Alacant.
L’Institut Valencià de Cultura estén per segon any la seua activitat a Alacant amb la segona edició del Festival Internacional d’Arts Escèniques, FRESCA!, que se celebrarà a la plaça de bous d’Alacant del 7 al 17 de juliol. Cultura de la Generalitat continua apostant, així, per millorar l’oferta cultural estiuenca de la ciutat amb la continuïtat d’aquest festival de gran format, basat en la qualitat, el compromís i la innovació.