El Teatre Calderón d’Alcoi tindrà una programació completa, variada i de qualitat durant els dos últims mesos d’aquest any 2021, any de la Capitalitat Cultural d’Alcoi. Hi haurà espectacles de dansa, teatre, concerts i musicals.

Podem destacar dins de la programació tres concerts de música pop, Júlia, La Fúmiga i Samantha.

El 27 de novembre, actuarà La Fúmiga. Un grup que són vent nou a l’escena musical valenciana, un projecte original, engrescador i festiu amb una formació amb base instrumental, majoritàriament de vents, dolçaina, trombons, trompetes i saxos de tots els colors.

Finalment el dia 11 de desembre, Samantha Gilabert, actuarà en el Calderón. La cantant de Beniarrés, es va donar a conéixer en l’última edició del programa Operación Triunfo. Les seues interpretacions i la seua peculiar idiosincràsia la van fer destacar en el programa d’una forma notable, provocant així que es creara al seu voltant una gran legió de fans que la segueixen apassionadament.

En l’apartat de dansa, cal assenyalar que el passat dissabte dia 30, el Calderón va acollir La Mort i La Donzella, de l’Institut Valencià de Cultura, un espectacle de dansa, guanyador de tres premis Max: Millor espectacle de dansa, Millor coreografia i Millor disseny d’il·luminació. A més, el 12 de novembre arribarà El Cascanueces del Ballet Nacional Ruso Sergei Radchenko.

A més, aquest dissabte van començar les representacions de Tratram, la I Mostra de Teatre Amateur d’Alcoi, amb Suciedad Anónima de Taules Teatre. Seguiran els dies 18 i 25 de novembre i el 25 de novembre, amb Mil Amaneceres de El Duende de Lerma i Pere i el Capità de Zorongo Teatre.

Pel que respecta als musicals hi haurà dos, el 4 de desembre, Màgic 6 presenta Amic Frankie, un espectacle musical per a tota la família ple d’emotivitat i suspens. El plat fort serà Vivir así es morir de amor, l’espectacle musical sobre Camilo Sesto del 15 al 19 de desembre, ‘Vivir así es morir de amor’ és el major espectacle al voltant de la figura de Camilo Sesto, la nostra icona musical amb més renom internacional. Concebut i creat des del més absolut respecte i admiració, ‘Vivir así es morir de amor’ ofereix un ampli recorregut per les cançons més grans i emblemàtiques de la meteòrica carrera de Camilo Sesto, totes elles himnes i números un en desenes de països. Una producció sense precedents, amb una espectacular posada en escena per a delit i gaudi del públic i de tots els seus seguidors.

La programació del Teatre Calderón la completen una llarga llista de concerts. Aquest diumenge l’Orquestra Simfònica d’Alcoi farà l’homenatge a José María Valls Satorres. El 14 de novembre dins de la programació de Asociación de Amigos de la Música de Alcoy,el Cor de Cambra de València i l’Orquestra de Cambra de la Comunitat Valenciana faran un concert en record de les víctimes de la Covid 19 de l’Àrea de Salut d’Alcoi, interpretaran el Concert per a violí i orquestra en el meu menor Op. 64 de F. Mendelssohn i la Misa de la Coronació KV. 317 de W. A. Mozart. Els dies 20 i 21 de novembre tindran lloc els tradicionals concerts de Santa Cecília per part de les entitats musicals locals, tancant l’any el 23 i 26 de desembre els concerts de Nadal a càrrec de la Unió Musical d’Alcoi i l’Orquestra Simfònica d’Alcoi.

“Presentem una programació molt variada, per a tots els públics i amb molta qualitat per aquests dos mesos, que a més completarem el mes de gener amb el circuit Sonora, sense cap dubte serà una gran manera d’acabar l’any de la Capitalitat Cultural”, ha ressaltat el regidor de Cultura, Raül Llopis.